FoodbloggervhJaar

Wie schrijft die blijft!

De jongste telg bij Bureau de Wonderneming is onze Foodblogger van het Jaar-verkiezing. Wie is nou toch die ene, boven het maaiveld 'uitstekende', foutloos Nederlands schrijvende, boeiend bindende foodblogger? De bovenste én de beste? En de winnaar is Mooncake van Jonneke de Zeeuw. "Mooncake onderscheidt zich van het – overigens sterke – concurrentieveld door een hoge mate van eigenheid. Jonneke de Zeeuw laat zich uitsluitend leiden door dat waar ze zelf vrolijk en gelukkig van wordt en dat levert een foodblog waar het plezier van afspat.", aldus de jury.

Hoe gaat het in z'n werk

Ook voor de Foodblogger van het Jaar hebben wij een vakjury samengesteld. Deze bestaat uit 4 mensen die ieder zo hun specialisme hebben en gezamenlijk 5 foodbloggers zullen nomineren. Op donderdag 29 september maakten we de 5 genomineerde foodbloggers bekend in de spiksplinternieuwe The Kitchen, De Bijenkorf Den Haag. Vanaf dan kan het publiek stemmen. Dat aantal stemmen telt voor 50%. De stem van de vakjury telt voor de overige 50%. Op donderdag 10 november, tijdens de 10e editie van de Kookboek van het Jaar-verkiezing, reiken we de prijs uit aan de uiteindelijke winnaar.

Nominaties

Donderdag 29 september zijn de 5 nominaties voor de Foodblogger van het Jaar 2016 bekend gemaakt:


De hippe vegetariër

Van: Isabel Boerdam

Regelmatige content, inspirerende artikelen en recepten, goed en beknopt geschreven, fijne zoekfunctie

Website: De hippe vegetariër 
Stemmen >


Food deco

Van: Colette Dike

Prachtige fotografie en foodstyling, herkenbare eigen stijl, origineel en inspringend op food trends. Een lust voor het oog

Website: Food deco 
Stemmen >


Lisa goes vegan

Van: Lisa Stel

Zeer regelmatige content, prettige schrijfstijl, origineel en eigen, veel kennis en achtergrond informatie, divers, goeie lay-out

Website: Lisa goes vegan
Stemmen >


Mooncake

Van: Jonneke van Zeeuw

Een dame die ontzettend veel plezier heeft in het delen van haar geluksmomenten met anderen. gaat af op eigen behoefte en smaak. jammer dat Jonneke niet vaker post, aanstekelijk schrijfstijl

Website: Mooncake
Stemmen >


Ongewoon lekker

Van: Jody Mijts

Prettige lay-out, veel informatie, leuke combinatie van wijn (drankjes) en spijzen, originele recepten

Website: Ongewoon lekker
Stemmen >


de vakjury

Anneke Ammerlaan

Anneke onderscheidt als trendonderzoeker en food watcher al bijna 20 jaar blijvende trends van hypes en betekenisvolle initiatieven van gebakken lucht. Vanuit haar culinair journalistieke achtergrond en schrijver/producent van meer dan 40 kookboeken voor o.a. Albert Heijn, Ikea en C1000 volgt ze met haar bedrijf Vision on Food de ontwikkelingen in de (thuis)keuken van onder meer food bloggers. Vanuit deze kennis adviseert ze oa producenten, foodfabrikanten & supermarkten in hun innovatiestrategie.

The holy kauw company

Arno en Mireille zijn het creatief/culinair bedrijf The Holy Kauw Company. Op een veelzijdige manier houden zij zich bezig met food gerelateerde zaken. Ze maken foodconcepten op maat, koken op locatie, ontwikkelen recepten, fotograferen en stylen eten & delen regelmatig recepten op hun foodblog. 

Roderick Mirande

Roderick houdt van schrijven van koken. Hij is vakredacteur bij Adfogroep en schrijft voor Adformatie en Tijdschrift voor Marketing. Het is alweer heel wat jaren geleden dat hij als professional in de restaurantkeuken stond (tweede helft jaren ’90). Maar oude liefde roest niet, dus als hij de kans krijgt staat hij in de pannen te roeren, of verzorgt hij feestelijke diners voor grote groepen mensen.

Waar let de jury op?

 • vormgeving
 • kwaliteit foto's
 • taalgebruik
 • aanstekelijke schrijfstijl
 • beknopt
 • kritisch
 • actueel
 • origineel
 • eigen(wijs)heid
 • onafhankelijk
 • frequentie van posten
 • met kennis van zaken

Onze partners