What's cooking 2016

Kookboek van het Jaar verkiezing 2016

Ook dit jaar organiseert bureau De Wonderneming de kookboekenverkiezing. De 10e editie en dus een jubileum! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen zijn opgeroepen kookboeken in te sturen. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland en Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat het in z'n werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald). Zij bepalen uiteindelijk welke titel de winnaar van de vakjuryprijs 2016 wordt. Maar ook het publiek beslist mee: er kan gestemd worden op 1 van de  6 genomineerde kookboeken voor de Gouden Garde Publieksprijs. Stemmen kan tot en met woensdag 9 november 23.59 uur.

Overige awards

Vanzelfsprekend hebben wij respect voor de wereld waarin wij leven en daarom beloont Youth Food Movement het meest duurzame kookboek van 2016 met een speciale award. Ook hebben we een award voor de beste kookboeken vormgever en/of fotograaf. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de Foodblogger van het Jaar! Kijk wie de 5 genomineerde Foodbloggers zijn!

De uitreiking

Zoals ieder jaar is de über feestelijke uitreiking voor alle deelnemers, genomineerden, winnaars, uitgeverijen en de (culinaire)pers op een bijzondere locatie. Op donderdag 10 november vieren wij ons 10-jarig jubileum in de onlangs heropende Grand Theatre Boekhandel Breda. Ter gelegenheid van onze verjaardag organiseren wij na de uitreiking een mjammie Kookboekendiner waar gekookt wordt door kookboekenauteurs uit -hoe kan het anders- kookboeken! Exclusief voor alle kookboekenmakers van NL & Vlaanderen! Het wordt sizzling nice: we hebben een rode loper, eeen fotomomentje, 'n VIP balkon voor de winnaars, een bingo voor het goede doel, lekkere muziek (vinyl) & een flipperkast. Aanmelden voor het diner a €49,95 kan via fusina@kookboekvanhetjaar.nl ovv welk kookboek je aan meegewerkt hebt en je naw gegevens.  

Important

  • Start: 7 juli 2016
  • Nominaties Foodbloggers: 29 sept
  • Sluitingsdatum: 7 okt 2016
  • Nominaties: 17 okt 2016
  • Kookboeken7daagse: 5-13 nov 2016
  • Prijsuitreiking: 10 november 2016

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |

Onze partners