What's cooking 2017

Kookboek van het Jaar verkiezing 2017

Ook in 2017 organiseert De Kookboeken BV van Fusina Verloop en Henk-Jan Kakebeen de Kookboek van het Jaar-verkiezing; de 11e editie! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen worden opgeroepen kookboeken in te sturen. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland & Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat de Kookboek vh Jaar verkiezing in z'n werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordeelt. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak uit alle ingezonden kookboeken een keuze te maken. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels.

de winnaars

De vakjury bepaalt uiteindelijk welke titel de winnaar van de vakjuryprijs 2017 wordt. Vanaf maandag 16 oktober kan iedereen meebepalen welke van de 6 genomineerde kookboeken de Gouden Garde Publieksprijs verdient door een stem uit te brengen via deze site. In 2016 won Smokey goodness van Jord Althuizen (Kosmos uitgevers) het Kookboek van het Jaar en Zuur van Bas Robben (uitgeverij Good Cook) werd massaal verkozen tot winnaar van de Gouden Garde Publieksprijs. De grote Kleyn van Onno Kleyn ontving een eervolle vermelding. 

Overige awards

Vanzelfsprekend hebben wij respect voor de wereld waarin wij leven en daarom beloont Slow Food Youth Network het meest duurzame kookboek. Zij kozen vorig jaar voor Bonen van Joke Boon (Carrera culinair). Ook hebben we een award voor de beste kookboeken vormgever en/of fotograaf. Deze award werd toegekend aan Erik Rikkelman & Remko Kraaijeveld van Smokey Goodness. Nieuw was de verkiezing van de Foodblogger van het Jaar! Jonneke de Zeeuw met haar Mooncake blog won deze prijs.

De uitreiking

Zoals ieder jaar is de über feestelijke Kookboek van het Jaar prijsuitreiking voor alle deelnemers, genomineerden, winnaars, uitgeverijen en de (culinaire)pers op een bijzondere locatie. Dit jaar maken we de winnaars op vrijdag 10 november bekend in de Foodyard Amsterdam, een clubhuis en inspiratiecentrum voor horeca professionals. Bekijk hier de uitreiking 2016 bij RTL live! 

Organisator Fusina wint special award bij de Gourmand World Cookbook Awards

Het jubileumkookboek 'Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016' is de winnaar in de categorie ‘Special Awards’ van de Gourmand World Cookbook Awards 2017. De prijs, welke wordt beschouwd als de meest prestigieuze in de culinaire boekenwereld, is uitgereikt door de organisator Edouard Cointreau.

Important

  • Start: 1 juli 2017
  • Sluitingsdatum: 6 okt 2017
  • Nominaties: 16 okt 2017
  • Kookboeken7daagse: 11-19 nov 2017
  • Prijsuitreiking: 10 november 2017

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |
 

Onze partners