Important

  • Start: augustus 2015
  • Sluitingsdatum insturen: 20 okt 2015
  • Nominaties: donderdag 29 okt 2015
  • Kookboek vh Jaar 2015 uitreiking: donderdag 12 nov 2015
  • Kookboeken7daagse: 7-15 nov 2015

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |

Kookboek van het Jaar 2015

De 9e editie van de kookboekenverkiezing staat op de agenda.
Na de zomer starten wij met de inzendingen & gaat het grote kookboekenfestijn weer beginnen. Alle kookboekenmakers uit Nederland en België worden opgeroepen kookboeken in te sturen die tussen 27 oktober 2014 en 20 oktober 2015 (uiterlijk 23.59 uur afgeleverd bij de organisatie) zijn verschenen.
Bent u kookboekenmaker en wilt u meedoen aan de Kookboek van het Jaar wedstrijd 2015, info over de exacte data en het reglement dan kunt u contact opnemen met de organisatie. Wij informeren u dan wat u moet doen om kans te maken om uitgeroepen te worden tot beste kookboek van Nederland en Vlaanderen in 2015!

Verkiezing 2015

Een vakjury van 5 experts nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald) en bepaalt uiteindelijk welke titel de winnaar wordt. Wij maken in juli de vakjury voor de Kookboek van het Jaar verkiezing 2015 bekend.
De altijd weer feestelijk uitreiking is op de 2e donderdag in november, 12 november: een get-together van alle deelnemers aan de verkiezing, de (culinaire)pers en iedereen die ons liked (niet alleen op facebook)!
U kunt ons volgen door het abonneren op onze nieuwsbrief, via social media of deze site natuurlijk. 

Winnaars 2014

De all-over winnaar van de Kookboek van het Jaar verkiezing 2014 is Koken tussen vulkanen van Ko Sliggers (Uitgeverij Loopvis) en de Gouden Garde publieksprijs ging naar Melk & dadels van Rose stories ism Nadia Zerouali (De Bres & van Lindonk special projects).
Ook hebben wij een 'groene' prijs voor het meest duurzame kookboek van 2014, uitgeloofd door Youth Food Movement. Deze ging naar Het nieuwe kliekjesboek van Puck Kerkhoven (Xander uitgevers), ELLE eten reikte een award uit aan de beste kookboekenfotograaf of -vormgever: Meneer Wateetons met zijn Over rook (Good Cook). Pierre Wind, onlangs uitgeroepen tot 'Chef des vaderlands', ontfermt zich over deze bijzondere categorie: kookboeken die gemaakt zijn voor of door een goed doel. Deze prijs ging naar Street Food Kosovo van Mirjam Letsch (Uitgave in eigen beheer).

Kookboeken7daagse

Dit jaar vieren wij het 5e jubileum van de Kookboeken7daagse: in november, de beste tijd om de kookboeken extra te promoten. 
In de week, aansluitend op de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking, organiseren wij voornamelijk bij kookwinkels, kookboekenwinkels, de betere boekhandels en de Bijenkorf een week lang van alles rondom kookboeken en de oh zo belangrijke kookboekenmakers. Zo kunt u de auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops & leren chefs u handige tips & trucs. 

Lovin' it!

De winnaars 2014

Kookboek van het Jaar huisband Cosmo & Bobje