What's cooking 2016

Kookboek van het Jaar verkiezing 2016

Ook dit jaar organiseert bureau De Wonderneming de kookboekenverkiezing. De 10e editie en dus een jubileum! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen worden opgeroepen na de zomer kookboeken in te sturen. In het najaar volgen nominaties en de uitreiking waar wij de winnaars bekend maken. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland en Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat het in z'n werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald). Zij bepalen uiteindelijk welke titel de winnaar van de vakjuryprijs wordt. Maar ook het publiek beslist mee: er kan gestemd worden op 1 van de  6 genomineerde kookboeken voor de Gouden Garde publieksprijs. 

Overige awards

Vanzelfsprekend hebben wij respect voor de wereld waarin wij leven en daarom beloont Youth Food Movement het meest duurzame kookboek van 2016 met een speciale award. Ook hebben we een prijs voor de beste kookboeken vormgever en/of fotograaf. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de Foodblogger van het Jaar!

De uitreiking

De feestelijke uitreiking is een get-together van alle deelnemers aan de verkiezing, de kookboekenuitgeverijen en de genodigde (culinaire)pers. Zoals ieder jaar is de uitreiking op een bijzondere locatie. Op donderdag 10 november vieren wij ons jubileum & de Kookboek vh Jaar prijsuitreiking in het onlangs heropende Grand theatre te Breda.

Op de hoogte blijven?

U kunt ons volgen door het abonneren op onze nieuwsbrief, via social media of deze site natuurlijk.