Important

  • Start: september 2014
  • Sluitingsdatum insturen: 27 okt 2014
  • Jurybijeenkomst @ Intercontinental Amstel Amsterdam: 28 okt 2014
  • Nominaties: donderdag 30 okt 2014
  • Exclusieve perslunch @ Intercontinental Amstel Amsterdam: 13 nov 2014
  • Uitreiking: donderdag 13 nov 2014
  • Kookboeken7daagse: zat 15-22 nov 

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |

Kookboek van het Jaar 2014

Onze 8e editie van de kookboekenverkiezing is gestart! Alle kookboekenmakers uit Nederland en België worden opgeroepen kookboeken in te sturen die tussen 15 oktober 2013 en 27 oktober 2014 (uiterlijk 23.59 uur afgeleverd bij de organisatie) verschenen zijn. Een vakjury van 5 experts nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald) en bepaalt uiteindelijk welke titel die ene all-over winnaar wordt.

Op veler verzoek: nominaties maken wij bekend op donderdag 30 oktober 10.00 uur sharp bij de Gummm bar in de Kauwgomballenfabriek, de locatie waar wij 8 jaar geleden de eerste verkiezing hielden. Stuur ons ff n berichtje: dan staat de koffie klaar & de homemade cheesecake ook!

Het publiek maakt ook een keuze: kookboekenlovers kunnen vanaf 30 oktober een stem uitbrengen voor de Gouden Garde publieksprijs. De titel met de meeste stemmen wordt de publiekslieveling van 2014! De altijd weer feestelijk uitreiking is op donderdag 13 november: een get-together voor alle deelnemers aan de verkiezing, de (culinaire)pers en iedereen die ons liked (niet alleen op facebook)! Nieuw dit jaar is een exclusieve perslunch op de dag van de uitreiking in het prachtige Intercontinental Amstel Amsterdam: op het menu staan vanzelfsprekend gerechtjes uit de genomineerde kookboeken.
nb Er zijn voorwaarden verbonden aan deelname. Meer info...

De extra awards: ook heel belangrijk!

Ook hebben wij een 'groene' prijs voor het meest duurzame kookboek van 2014, uitgeloofd door Youth Food Movement. ELLE eten reikt een award uit aan de allerbeste kookboekenfotograaf of -vormgever in Nederland & Vlaanderen. Natuurlijk dragen wij met de Wonderneming alle goede doelen een warm hart toe. Pierre Wind, onlangs uitgeroepen tot 'Chef des vaderlands', ontfermt zich over deze bijzondere categorie: kookboeken die gemaakt zijn voor of door een goed doel.

Kookboeken7daagse

In de week, aansluitend op de Kookboek van het Jaar uitreiking organiseren wij de Kookboeken7daagse. Een week lang is er door het hele land van alles te doen rondom kookboeken. Zo kunt u her en der in (kook)boekwinkels auteurs ontmoeten, er zijn speciale kookboekenworkshops & kookboekenchefs koken die week speciaal uit hun eigen boek. Houd onze site, de nieuwsbrief en onze social media accounts in de gaten voor alle programmapunten.

Lovin' it!

Winnaars 2013

Kookboek van het Jaar huisband Cosmo & Bobje