What's cooking 2016

Kookboek van het Jaar verkiezing 2016

Ook dit jaar organiseert bureau De Wonderneming de kookboekenverkiezing. De 10e editie en dus een jubileum! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen worden opgeroepen vanaf 7 juli kookboeken in te sturen. In het najaar volgen nominaties en de uitreiking waar wij de winnaars bekend maken. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland en Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat het in z'n werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald). Zij bepalen uiteindelijk welke titel de winnaar van de vakjuryprijs wordt. Maar ook het publiek beslist mee: er kan gestemd worden op 1 van de  6 genomineerde kookboeken voor de Gouden Garde publieksprijs. 

Overige awards

Vanzelfsprekend hebben wij respect voor de wereld waarin wij leven en daarom beloont Youth Food Movement het meest duurzame kookboek van 2016 met een speciale award. Ook hebben we een award voor de beste kookboeken vormgever en/of fotograaf. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de Foodblogger van het Jaar!

De uitreiking

De über feestelijke uitreiking is een get-together van alle genodigden: deelnemers, genomineerden, winnaars van de 10 jaar Kookboek vh Jaar-verkiezingen, de kookboekenuitgeverijen en de (culinaire)pers. Zoals ieder jaar is de uitreiking op een bijzondere locatie. Op donderdag 10 november vieren wij ons 10-jarig jubileum van 10.00 tot 22.00 uur in de onlangs heropende Grand Theatre Boekhandel Breda.
nb Ter gelegenheid van onze 10e verjaardag organiseren wij na de uitreiking een mjammie Kookboekendiner waar gekookt wordt door kookboekenauteurs uit -hoe kan het anders- kookboeken! Hoe leuk is dat?

Important

  • Start: 7 juli 2016
  • Sluitingsdatum: 7 okt 2016
  • Nominaties: 17 okt 2016
  • Kookboeken7daagse: 5-13 nov 2016
  • Prijsuitreiking: 10 november 2016

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |