Important

  • Start: augustus 2015
  • Sluitingsdatum insturen: 20 okt 2015
  • Nominaties: donderdag 29 okt 2015
  • Kookboek vh Jaar 2015 uitreiking: donderdag 12 nov 2015
  • Kookboeken7daagse: 14-22 nov 2015

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |

Kookboek van het Jaar 2015

De 9e editie van de kookboekenverkiezing staat op de agenda. Na de zomer starten wij met de inzendingen & gaat het grote kookboekenfestijn weer beginnen. Houd ons in de gaten: via onze nieuwsbrief en social media of via deze site natuurlijk. Bent u kookboekenmaker en wilt u meedoen aan onze wedstrijd: stuur ons gerust een mailtje. Wij informeren u dan wat u moet doen om kans te maken om uitgeroepen te worden tot beste kookboek van Nederland en Vlaanderen in 2015!
Ondertussen verrassen wij u iedere maand met een hip & happening Kookboek van de Maand.

Verkiezing 2014

De all-over winnaar van de Kookboek van het Jaar verkiezing 2014 is Koken tussen vulkanen van Ko Sliggers (Uitgeverij Loopvis) en de Gouden Garde publieksprijs ging naar Melk & dadels van Rose stories ism Nadia Zerouali (De Bres & van Lindonk special projects). Lees meer...

Alle kookboekenmakers uit Nederland en België werden opgeroepen kookboeken in te sturen die tussen 15 oktober 2013 en 27 oktober 2014 verschenen zijn in te sturen (uiterlijk 23.59 uur afgeleverd bij de organisatie). Een vakjury van 5 experts nomineerde 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald) en bepaalde uiteindelijk welke titel de winnaar werd.

De nominaties zijn bekend gemaakt op donderdag 30 oktober 10.00 uur sharp bij de Gummm bar in de Kauwgomballenfabriek, de locatie waar wij 8 jaar geleden de eerste verkiezing organiseerden.

De altijd weer feestelijk uitreiking was op de gebruikelijke 3e donderdag in november en was dit jaar bij Hotel de Goudfazant : een get-together voor alle deelnemers aan de verkiezing, de (culinaire)pers en iedereen die ons liked (niet alleen op facebook)!

De extra awards: ook heel belangrijk!

Ook hebben wij een 'groene' prijs voor het meest duurzame kookboek van 2014, uitgeloofd door Youth Food Movement. Deze ging naar Het nieuwe kliekjesboek van Puck Kerkhoven (Xander uitgevers), ELLE eten reikte een award uit aan de allerbeste kookboekenfotograaf of -vormgever in Nederland & Vlaanderen: Meneer Wateetons met zijn Over rook (Good Cook). Natuurlijk dragen wij met onze Wonderneming alle goede doelen een warm hart toe. Pierre Wind, onlangs uitgeroepen tot 'Chef des vaderlands', ontfermt zich over deze bijzondere categorie: kookboeken die gemaakt zijn voor of door een goed doel. Deze prijs ging naar Street Food Kosovo van Mirjam Letsch (Uitgave in eigen beheer).

Kookboeken7daagse

Dit jaar vieren wij ons 5e jubileum van de Kookboeken7daagse : in november de beste tijd om de kookboeken extra te promoten. 
In de week, aansluitend op de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking, organiseren wij voornamelijk bij kookwinkels, kookboekenwinkels, de betere boekhandels en de Bijenkorf een week lang van alles rondom kookboeken en de o zo belangrijke kookboekenmakers. Zo kunt u de auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops & chefs leren u handige tips & trucs. 

De winnaars 2014

Lovin' it!

Kookboek van het Jaar huisband Cosmo & Bobje