Important

  • Start: augustus 2015
  • Sluitingsdatum insturen: 20 okt 2015
  • Nominaties: donderdag 29 okt 2015
  • Kookboek vh Jaar 2015 uitreiking: donderdag 12 nov 2015
  • Kookboeken7daagse: 7-15 nov 2015

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |

What's cooking 2015

Kookboek van het Jaar verkiezing 2015

De 9e editie van de kookboekenverkiezing is van start gegaan; de opmars naar ons 10-jarig jubileum in 2016! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen worden opgeroepen kookboeken in te sturen die tussen 27 oktober 2014 en 20 oktober 2015 (uiterlijk om 23.59 uur afgeleverd bij de organisatie) zijn verschenen. Het groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland en Vlaanderen is weer begonnen! Lees meer...

Hoe gaat het in z'n werk?

Een vakjury van 5 experts nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald) en bepaalt uiteindelijk welke titel de winnaar wordt. Ook het publiek beslist mee: vanaf donderdag 29 oktober kan er gestemd worden voor de Gouden Garde publieksprijs 2015. Dat kan via deze site of via de verschillende sites van deelnemende (kook)boekhandels, kookwinkels en warenhuizen. We verloten kookboeken onder de stemmers! Ideaal zo vlak voor de feestdagen.

De uitreiking

De altijd weer feestelijk uitreiking is op donderdag 12 november: een get-together van alle deelnemers aan de verkiezing, de genodigde (culinaire)pers en iedereen die ons liked (niet alleen op facebook)! 
Zoals ieder jaar is de uitreiking weer op een bijzondere locatie. Dit jaar is dat de Wereld van Smaak in de Rotterdamse Markthal. Koningin Maxima was hier te gast tijdens de opening in oktober 2014!

Kookboeken7daagse

Dit jaar vieren wij het 5e jubileum van de Kookboeken7daagse van zaterdag 7 tot en met zondag 15 november. In de week, rondom de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking, organiseren wij voornamelijk bij kookwinkels, kookboekenwinkels, de betere boekhandels, V&D en de Bijenkorf een week lang van alles rondom kookboeken en de oh zo belangrijke kookboekenmakers. Zo kunt u de auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops & leren chefs u handige tips & trucs. 

Op de hoogte blijven?

U kunt ons volgen door het abonneren op onze nieuwsbrief, via social media of deze site natuurlijk. 

Winnaar Kookboek van het Jaar 2014

Onze partners

Kookboek van het Jaar huisband Cosmo & Bobje