Kookboek vd Maand Januari

Chef Het Samen met tomaat, het mafste kookboek voor kinderen!

In Nederland zijn de kookboeken voor kinderen op één hand te tellen. En dat is best gek. Dat kinderen niet altijd even goed en gezond (willen) eten is algemeen bekend. Ouders spelen daarbij een belangrijke rol, maar waarom geen hip, leuk kookboek voor en door de kinderen zelf? moeten ze bij Keet Smakelijk hebben gedacht. De recepten zijn niet kinderachtig, lezen we op de achterflap van Chef Het Samen met tomaat. En dat is precies wat dit boek zo leuk maakt.

Zelf tomaten muffins maken? A piece of cake! Eet ze bijvoorbeeld ’s middags, want je kunt ze zo meenemen in je lunchbox naar school.
Print hier het recept

Auteursduo en initiatiefnemers van Keet Smakelijk Laura Emmelkamp en Scato van Opstall zijn van mening dat groente eten en koken met kinderen veel te leuk is om niets mee te doen. De makers van het boek hebben inmiddels een reeks kinderkookboeken en de Engelstalige Veggi Rider iPad app op hun naam staan. In 2009 maakten zij Keet Smakelijk, 77 vrolijke recepten  en pond gezond verstand. Een boek met toegankelijke familierecepten, tips en trucs en een spoedcursus gezond eten. Maar bovenal een boek waar je heel vrolijk van wordt. Een bekroond Peuter Soepboek volgde drie jaar later, speciaal voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 1-4 jaar. En nu is er dus ook Chef Het Samen met tomaat. 

Alles is getest door de kinderen zelf, die de hoofdrol spelen in dit boek. Gemaakt in de keuken annex huiskamer van Laura en Scato, met jongens en meiden uit de buurt. De recepten zijn gevarieerd, met tomaat als rode draad, in combinatie heel veel andere verse ingrediënten. De moeilijkheidsgraad van de recepten wordt met tomaten-icoontjes aangegeven, handig! Je leest over hoe je de tomaten kweekt (de zogenaamde opvoedtips voor tomaten) want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is nog leuker. Er is uitgebreide informatie over waar de tomaten vandaan komen, hoe je ze moet bewaren (niet in de koelkast dus!) en ruimte voor eigen aantekeningen. De kinderen loodsen je op zeer geestige wijze door de recepten, met veel grappen en grollen. Aanstekelijk, zo’n kookboek met gezonde recepten, waar je ook nog eens heel hard om kunt lachen. Ook als volwassen kind krijg je trouwens zin om met dit alles aan de slag te gaan.

Helemaal van deze tijd en ideaal voor kids, vanaf een jaar of 8 kun je al beginnen. We starten het nieuwe jaar goed met dit mafste kookboek voor kinderen!

Chef Het Samen met tomaat, het mafste kookboek voor kinderen, uitgeverij Keet Smakelijk, isbn 9789081439633,  € 14,95

Het idee

Het Kookboek van de Maand (KvdM) is een initiatief van Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop. Zij maakt maandelijks uit het grote boekenaanbod een persoonlijke keuze. Suzanne Stougie, culinair journalist, schrijft iedere maand een review vanuit haar woonplaats Berlijn. Het KvdM is toonaangevend en enthousiasmeert de lezer om de keuken in te gaan. En Fusina wil het boek zelf natuurlijk in de kast hebben staan!

Suzanne Stougie

Suzanne Stougie is culinair journaliste, woont met vriend en tweeling in Berlijn en heeft haar sporen ruim verdient in het kookboekenvak. Zo werkte zij in Londen met Jamie Oliver toen hij in opkomst was & schrijft, redigeert en beoordeelt kookboeken.

Fusina Verloop

Fusina Verloop is initiatiefnemer van de Kookboek van het Jaar verkiezing, de Kookboeken7daagse en de Kookboekennieuws-site. Zij bindt en boeit kookboekenverkopers, -makers en (heavy) users.

kookboek van de maand januari

Kookboek van de Maand December

Kookboek van de Maand November

Kookboek van de Maand Oktober

Kookboek van de Maand september

Kookboek van de Maand Augustus

Kookboek van de Maand JULI

Kookboek van de Maand Juni

Kookboek van de Maand Mei

Kookboek van de Maand April

Kookboek van de Maand Maart

Kookboek van de Maand Februari

Kookboek van de Maand Januari