Kookboek vd Maand December

Lang hoeven we niet na te denken over het Kookboek van de Maand December.
De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen. Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de FDBCK Foundation via WFP veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Met dit Kookboek van de Maand help je dus een ander maar beleef je zelf ook veel plezier.  Da’s pas happy sharing.
Het boek is lekker groot en handzaam.  Het staat vol vrolijke, geestige tekeningetjes, bevat handige tips en de recepten zijn verrassend en heel goed maakbaar. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan ‘Party food’; ideaal voor de culinaire December maand!
Verder vind je ‘Healthy breakfast’ recepten, inspiratie om te koken voor en met kinderen (Happy kids) en helpt ‘Easy meals’ je voor de dagen dat je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. Het winter bbq-en is helemaal ingeburgerd; in het ‘Bbq Bonanza’ hoofdstuk vind je naast vlees ook vis en saladerecepten. Plus een handig alternatief voor de milieuonvriendelijke aanmaakblokjes.
De ‘Super sweets’ (desserts) staan achterin. Deze zijn een tikkeltje zoet en zondig en kunnen ook als zoet tussendoortje gegeten worden.
50 bekende, en minder bekende, chefs en foodies werkten belangeloos mee aan dit Good Food Book.
Zo trakteert Yvette van Boven ons op zeebaars met sinaasappel-saffraanboter en venkel, banketbakker Cees Holtkamp deelt zijn boterkoek recept en Kookboek van het Jaar 2016 winnaar Jord Althuizen barbequet Louisiana style hotdogs. Maar ook televisie presentator Martijn Krabbé, radio-dj Gerard Ekdom en foodblogger Pauline Weuring van Uit Pauline’s keuken,  beschrijven hun geliefde recepten.
Voor slechts € 15,90 krijg je veel boek. Dáárom kiezen wij voor dit aller- aller- allergoedste kookboek!
Good Food Book #3, Stichting Fdbck Foundation isbn 9789082575408 € 15,90

De pizza burrata van Ron Blaauw

Chef-kok (oa Ron Gastrobar 1 Michelin ster) Ron Blaauw:
Deze pizza eet ik het liefst met mijn kinderen op zondagmiddag als we naar Ajax kijken.
lunch - voor 2 personen - 30 minuten- download het recept hier!

Het idee

Het Kookboek van de Maand (KvdM) is een initiatief van Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop. Zij maakt maandelijks uit het grote boekenaanbod een persoonlijke keuze. Suzanne Stougie, culinair journalist, schrijft iedere maand een review vanuit haar woonplaats Berlijn. Het KvdM is toonaangevend en enthousiasmeert de lezer om de keuken in te gaan. En Fusina wil het boek zelf natuurlijk in de kast hebben staan!

Suzanne Stougie

Suzanne Stougie is culinair journaliste, woont met vriend en tweeling in Berlijn en heeft haar sporen ruim verdient in het kookboekenvak. Zo werkte zij in Londen met Jamie Oliver toen hij in opkomst was & schrijft, redigeert en beoordeelt kookboeken.

Fusina Verloop

Fusina Verloop is initiatiefnemer van de Kookboek van het Jaar verkiezing, de Kookboeken7daagse en de Kookboekennieuws-site. Zij bindt en boeit kookboekenverkopers, -makers en (heavy) users.

Kookboek van de Maand December

Kookboek van de Maand November

Kookboek van de Maand Oktober

Kookboek van de Maand september

Kookboek van de Maand Augustus

Kookboek van de Maand JULI

Kookboek van de Maand Juni

Kookboek van de Maand Mei

Kookboek van de Maand April

Kookboek van de Maand Maart

Kookboek van de Maand Februari

Kookboek van de Maand Januari