Ontmoeting met H.K.H.Prinses Maxima

Kookboeken7daagse

Ook in 2015 organiseerde bureau de Wonderneming van zaterdag 7 tot en met zondag 15 november de Kookboeken7daagse. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen in Nederland waren evenementen rondom kookboeken.
Zo kon u auteurs ontmoeten, waren er speciale kookboekenworkshops en/of leerden chef-koks u handige tips & trics. De Bijenkorf had een mooi programma samengesteld. Tijdens de Gastronomie vakbeurs hadden wij een eigen kookboekenstand, interviewden wij chefs over hun kookboeken en hadden we een signeer sessie met één van de beste chef-koks van de wereld, Massimo Bottura. Bij Boekalicious kon u de hele Kookboeken7daagse de bloedsinaasappelhazelnootcake en de Dadelcake uit Het buurtsuperkookboek proeven!
De 7daagse vindt ieder jaar in de periode voor de feestdagen en de (sinterklaas & kerst) kadoperiode plaats.

Zaterdag 7 november

  • Aan tafel! Een boekje open over eetcultuur, Meermanno museum Den Haag
    Zaterdag 7 november 13.30-16.00 uur
    Workshop recept tekenen; neem je favoriete recept (uit een kookboek) mee en leer onder het genot van thee en lekkernijen hoe je daar een prachtige illustratie van kan maken. Onder leiding van Hélène Peters.
    www.meermanno.nl
  • Proeverij uit verschillende kookboeken bij boekhandel Logica in IJsselstein
    Zaterdag 7 november 
    Een kok serveert hapjes uit verschillende kookboeken
    www.boekhandellogica.nl
  • Op de koffie met Marianne Meijerink, de schrijfster van Het buurtsuperkookboek
    Zaterdag 7 november 14.00-15.00 uur
    Stel haar al je vragen onder het genot van een kopje thee of koffie met wat lekkers uit het boek.
    www.boekalicious.nl
  • Signeersessie: Wim de Jong & Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam 
    Zaterdag 7 november 12.00-14.00 uur
    Wim de Jong en Frank van Dijl zijn gek op (culinair) Rotterdam en dat laten ze zien in hun boek. Ze nemen je mee langs de kleinste tentjes en de grootste restaurans, ze laten je kennis maken met de beste chefs van Rotterdam en, ook heel belangrijk, ze leren je hoe je Rotterdams kunt koken op zijn Rotterdams!
    www.kookpunt.nl

Zondag 8 november

  • Janneke Philippi signeert & laat proeven uit eigen werk, Dominicanen Maastricht
    zondag 8 november
    Janneke is kookboekenauteur, foodstyliste en schrijft recepten voor tijdschriften. Ze heeft oa een maandelijkse rubriek in foodmagazine delicious. Samen met haar man, foodfotograaf & vormgever, Serge Philippi maakte ze meerdere kookboeken waaronder bestseller Appeltaart, Soep bij Janneke thuis & haar nieuwste kookboek Pasta, risotto & gnocchi. 
    www.studiophilippi.nl www.libris.nl/dominicanen
  • Signeersessie Wim de Jong & Frank van Dijl Stadsboek Rotterdam
    zondag 8 november 13:00-14:00 De Bijenkorf Rotterdam 3e etage 
    Kom de kookdemonstratie bijwonen op onze kookafdeling 3e etage waar u recepten kan proeven uit hun boek 'Stadsboek Rotterdam'. De foodjournalisten nemen u mee in een rondreis langs een diversiteit aan restaurants die  hun prachtige stad Rotterdam rijk is. Maak hierbij kennis met vele spraakmakende Rotterdamse chefs welke de stad haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen.
    www.debijenkorf.nl  
  • De techniek van fermenteren door Christian Weij, Verrot lekker
    Zondag 8 november 15:00-16:00 uur De Bijenkorf Eindhoven 2e etage
    Een oude vorm van conserveren, een gezonde techniek die weer helemaal terugkomt, passend bij de trend van het verduurzamen van voedsel.
    Schrijf u in voor de workshop en maak kennis met deze bijzondere techniek, na de workshop kunt u uw eigen gefermenteerde product mee naar huis nemen. Ook kunt u het boek Verrot Lekker , een praktisch kook- en doeboek, door Christian laten signeren. Inschrijven kan op de boekenafdeling. (maximaal 20 deelnemers)
    www.debijenkorf.nl
  • Signeersessie: Madelon de Joode - Eet Puur
    Zondag 8 november 13.00-15.00 uur
    Gezond eten is erg belangrijk voor Madelon de Joode. Na het succes van haar eerste boek over dit onderwerp: Eet Puur I, verscheen in augustus 2015 Eet Puur II. Het boek staat vol recepten die eenvoudig te bereiden zijn en bijdragen aan een bewustere en gezondere eetstijl.
    www.kookpunt.nl

Maandag 9 & Dinsdag 10 november

  • Gastronomie beurs 9 & 10 november 2015, Jaarbeurs Utecht
    Maandag 9 november 16.00 uur
    Signeersessie Top chef Roger Rassin, La Rive InterContinental Amstel Amsterdam (1 Michelin ster), Perfect harmony, uitgeverij Komma
    Dinsdag 10 november 11.30 uur
    Masterclass, meet & greet Massimo Bottura, 2e beste chef van de wereld, Never trust a skinny Italian chef, Phaidon & De kunst van de Italiaanse keuken, Terra Lannoo
    Dinsdag 10 november 13.30 uur
    Signeersessie Massimo Bottura, Never trust a skinny Italian chef, Phaidon & De kunst van de Italiaanse keuken, Terra Lannoo
    Dinsdag 10 november 15.00 uur
    Signeersessie Sacha de Boer, Less is more, Down to earth & Back to basics, Unieboek-Het Spectrum
    www.gastronomie.nl

Woensdag 11 november

  • Kinderkooksessie Boekhandel Logica, IJsselstein
    Woensdag 11 november
    Speciaal voor kinderen organiseert boekhandel Logica een kooksessie 
    www.boekhandellogica.nl

Vrijdag 13 november

  • Workshop 'Een leven lang koken' door Monique Morssinkhof
    Vrijdag 13 november 12.00-14.00 uur
    In onze tijd is het doorgeven van kennis over koken en voeding aan de volgende generatie tot een minimum beperkt. Dit boek geeft heel mooi weer dat het doorgeven van deze kennis juist heel belangrijk is en een grote meerwaarde heeft: recepten van 3 generaties van één familie. 
    www.libris.nl/dominicanen
  • Signeersessie: Jan Willem van der Boom - Geniet Zonder Gluten
    Vrijdag 13 november 14.00-16.00 uur
    Jan Willem van den Boom kookt al jaren zonder gluten. In zijn kookboek Boom geniet Zonder Gluten, dat begin november 2015 uitkomt, legt hij uit hoe je eten kunt bereiden voor mensen die geen gluten willen, kunnen of mogen eten.
    www.kookpunt.nl

Zaterdag 14 november

    • Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes onthullen hun meest favoriete thuisrecepten
      Zaterdag 14 november 15:00-16:00 uur De Bijenkorf Utrecht 3e etage
      In een interview vertellen zij over hun 20 jaar ontbijten, lunches, tussendoortjes en avondmaaltijden welke ze in hun nieuwste boek Vurrukkulluk prachtig omschrijven. Kom proeven van een aantal recepten van Ronald en Mascha en laat uw boek signeren.
      www.debijenkorf.nl
    • Signeersessie: LekkerRaw - Sandra de Vos
      Zaterdag 14 november 14.00-16.00 uur
      LekkerRaw is geschreven door Sandra de Vos en is geïnspireerd uit haar liefde voor puur eten. Dit boek past volledig in de raw food lifestyle en toont je hoe lekker en hoe mooi deze gerechten kunnen zijn. Uiteraard mag, naast het signeren van haar boek, iets lekkers niet ontbreken! 
      www.kookpunt.nl

    Zondag 15 november

    • Meet & greet met Janneke Philippi die haar nieuwste recepten laat proeven
      De Bijenkorf Maastricht 15.00-16.00 uur 2e etage
      Janneke Philippi begon 10 jaar geleden met het ontwikkelen van recepten voor de Allerhande, het maandblad van Albert Heijn. Zij werkt hiernaast ook voor verschillende tijdschriften, waaronder een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious, en online en schrijft zeer inspirerende kookboeken. In haar laatste  boek “Pasta, risotto & gnocchi” deelt zij 60 nieuwe recepten.
      www.debijenkorf.nl
    • Boekhandel Logica's kookboekenmiddag voor vaste klanten, IJsselstein
      Zondag 15 november
      Voor alle vaste & trouwe Boekhandel Logica klanten zijn er deze zondagmiddag een kok en wijnkenner
      www.boekhandellogica.nl
    • Wijnschrijver Nicolaas Klei laat proeven van de Bijenkorf wijnen
      Zondag 15 november 15:00-16:00 uur De Bijenkorf Den Haag 3e etage
      Van zijn Omfietswijngids zijn honderdduizenden exemplaren over de toonbank gegaan, tijdens zijn wijnproeverij verteld hij over zijn 15e exemplaar. Schrijf u in voor de workshop op de wijnafdeling van de Bijenkorf.(maximaal 10 inschrijvingen)
      www.debijenkorf.nl
    • Tv-kok Jonathan Karpathios presenteert Echt Eten
      Zondag 8 november 15:00-16:00 uur, De Bijenkorf Amstelveen parterre
      In zijn restaurant Vork & Mes serveert hij zijn eten zoals de natuur dit bedoeld heeft, biologisch en uit eigen tuin. Maak kennis met zijn boek “Echt Eten” en leer te koken met wat de natuur te bieden heeft, terug naar de basis. Het boek won al vele prijzen, een prachtig cadeau voor de komende feestdagen. Kom naar de Bijenkorf en maak kennis met zijn eerlijke biologische producten en laat uw boek door Jonathan signeren.
      www.debijenkorf.nl

    Kookboeken7daagse in de Bijenkorf

    Kookboekenmakers Sascha de Boer & Abdelkader Benali en Saida Nadi

    Deelnemers Kookboeken7daagse

    • Massimo Bottura
    • Sacha de Boer
    • Roger Rassin
    • Janneke Philippi
    • Wim de Jonge
    • Marianne Meijerink
    • Christian Weij
    • Jonathan Karpathios
    • Ronald Giphart & Mascha Lammes
    • Nicolaas KLei
    • Madelon de Joode
    • Diverse kookboekschrijvers en foodspecialisten

    De Bijenkorf, V&D, Bruna, LINDA foundation zijn oa partners van deze 5e Kookboeken7daagse.

    Deelnemers kunnen activiteiten, data & locatie doormailen naar info@kookboekvanhetjaar.nl.
    Wij verzorgen de infomatie verspreiding en aandacht in de verschillende media.