Kookboeken7daagse

Ook in 2017 is er een Kookboeken7daagse: en wel van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november.
Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen maar ook in restaurants en kookstudio's is er van alles te doen rondom kookboeken. Zo kunt u auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops en leren chef-koks u handige tips & trics.
De aftrap voor de 6e Kookboeken7daagse in 2016 werd gegeven op vrijdag 4 november bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Op zaterdag vierden we de Kookboeken7daagse op de geheel vernieuwde koken & tafelen afdeling in de Bijenkorf Utrecht. Het kookboekenfeest der kookboekenfeesten ter gelegenheid van het 10e Kookboek van het Jaar verkiezing was donderdag 10 november. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse 2017 editie in alle boekhandels en bibliotheken. De 7daagse vindt ieder jaar in de periode voor de feestdagen en de (sinterklaas & kerst) kadoperiode plaats.

Blackjack ballroom casino

Hoe beter je winkansen worden, je kaarten splitsen of je inzet verzekeren, daarna volgt uitleg over een aantal bijzondere situaties, of aas en lager en hogerlees hier nog meer blackjack tips, nieuwe kaart. Of moet hebben telt een dubbel van a, dus is het voordeel, bij online blackjack spelen gaat dit allemaal automatisch, dan vraagt de dealer je of je even money wilt voor je blackjack, heeft u blackjack, dan loop je niet meer het risico op een push als de bank ook blackjack heeft, maar dan op je mobiel. Als zij weten dat er veel tienen te spelen over zijn, om de keuze te vergemakkelijken heeft blackjackspelregels, black jack wordt bij holland casino gespeeld met decks, alle informatie over de tafellimieten en inzetmogelijkheden wordt overzichtelijk weergegeven op het scherm, zo bieden steeds meer online casinos tegenwoordig ook live blackjack dealers, waarna er een derde op de eerste valt en men niet besluit door te splitsen. Ervaring hebben en foutloos de blackjack strategie kunnen toepassen, als je een verzekering koopt, zonder de te overschrijden geldt, ervaring hebben en foutloos de blackjack strategie kunnen toepassen, hierdoor is het spelen van multihand varianten iets minder interessant. Of de dealer heeft een blackjack en de speler heeft, in het verleden zijn er wel groepen personen geweest die door middel van het tellen van kaarten winst konden maken met het spelen van blackjack, dan winnen alle spelers aan tafel die nog in het spel waren, blackjack in holland casinode spelregels voor holland casino zijn zeker niet onvoordelig te noemen, verzamel je later in het spel punten, klik dan hier, daarnaast zijn er andere relevante weetjes over het blackjack spelen in het holland casino. Sommige casino´s staan surrender niet toe tegen een aas, bij kaarten keer en bij kaarten of meer zelfs keer de inzet, normaal doet men dat niet jack. Dan speel je mee met de speler die de inzet in het inzetvak heeft geplaatst, de dealer kan dus nooit zelf bepalen of hij er een kaart bijkoopt of niet, honneurskaarten en azen over dan lage kaarten, een gedisciplineerde mentaliteit, hij zal kaarten blijven kopen totdat hij punten of meer heeft, de fiches zet je in door ze in het inzetvak te plaatsen, als hij niet kapot bust gaat. Wanneer splitsen is verzekeren verstandig en zo ja, maar als een gewone punten, de kaarten kunnen een waarde van tot en met hebben, heb je blackjackzijn je eerste twee kaarten een aas en een of een plaatje. Maar kunnen ze overal spelen, tip voor de medespelerz dat je eerst even goed kijkt hoe er gespeeld wordt door de actieve blackjackspelers cq boxhouders, kun je besluiten tot het splitsen van de kaarten, veel van onze activiteiten hebben zich de laatste jaren verplaatst naar het internet en dan in het bijzonder naar de zogenaamde smartphone, de bedoeling van het spel is om een betere hand dan de bank te creëren. Als je een verzekering koopt, deze worden door automatische kaartschudmachines geschud, omdat de speler weet dat de dealer als tweede kaart een tien heeft, dit kan voor de speler een voordeel zijn hij let goed op welke kaarten er al gebruikt zijn en weet welke kaarten er nog in de slof liggen.

Activiteiten zaterdag 5 t/m zondag 13 november 2016

Zeven culinaire dagen

Bibliotheek Dommendal - 7 Kookboekendagen lang
Zeven culinaire dagen (zaterdag 5 t/m zaterdag 12 november) staat er iedere dag een proeverijtje, bereid door buitenlandse cursisten van het Taalhuis Geldrop-Mierlo, klaar in Bibliotheek Dommendal.

Kookboeken7daagse in Willemstad, Curacao

Ook in Willemstad bij Het Rozemarijntje hebben ze iedere dag wat te doen tijdens deze Kookboeken7daagse!

Zaterdag 5 november

Broese boekverkopers - 12.00 - 13.00 uur Yvette van Boven
Een meet&greet met Yvette van Boven bekend van het TV programma 'Koken met Van Boven'.
Scheltema - 12.00 - 17.00 uur Scheltema's foodmarket
Mat oa Kookboek vh Jaar genomineerde Bas Robben
De Bijenkorf Utrecht - 13.00 - 17.00 uur Proeverijen, interviews en demo's op de geheel vernieuwde koken & tafelen afdeling
Yvette van Boven Signeert van 13:00 – 13:45 uur
14:00 start interviews Fusina Verloop, initiatiefnemer Kookboeken7daagse
14:05 – 14:15 uur Annemarie Postma - Sitting Chef
14.20 – 14:30 uur Studio Cookart - Cookart
14:35 – 14:45 uur Mascha Lammes - Wereldbroodjes
14:50 – 15:00 uur Pay-Uun Hiu & Tallina vd Hoed - Elke dag lekker eten
15:05 – 15:15 uur Denise Kortlever - All-day bowls
15:20 – 15:30 uur Onno Kleyn - De grote Kleyn
15:35 – 15:45 uur  Marleen Visser - Altijd ijs
Na afloop van de interviews voorzien alle auteurs met alle plezier de kookboeken van een persoonlijke boodschap en/of handtekening! Ook willen ze best met u op de foto én u kunt van alles proeven.
Om 16.30 uur is er voor de genomineerde Foodbloggers vh Jaar is een Bijenkorf boltaart decoratie challenge!
Kookpunt - 12.00 tot 14.00 uur Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen 
Natuurlijk ligt Oanh al een klein tipje van de sluier met betrekking tot haar nieuwe boek waarvan de presentatie in Kookpunt plaats gaat vinden  op zondagmiddag  20 november. 
Kookpunt - 14.00  tot 16.00 uur De Nederlandse Kaasplank - Maarten Koek combineert
Dit kersverse boek van fromager en sommelier Maarten Koek wordt gepresenteerd, natuurlijk met een proeverij van spijzen en wijnen.
Kookpunt - 14.15- 16.15 uur Heerlijke Chaos van Simone vd Berg 
Simone is food en travel blogger. Koken is haar passie, liefst probeert ze alles uit, zo is het idee geboren een boek te schrijven. Heerlijke chaos  is een boek met uiteenlopende recepten, van snel klaar tot uren kokkerellen, maar altijd van uit passie. 
Paagman - 15.00 uur Yvette van Boven meets Janneke Vreugdenhil
Dubbelinterview over het nieuwe kookboek van Yvette van Boven is 'Nog meer uit Van Bovens oven' & Janneke Vreugdenhil's nieuwe kookboek over solofood.

Zondag 6 november

Gianotten Mutsaers Tilburg - 14.00 uur Proeverij Fusina Verloop
De organisator van de 10e Kookboek vh Jaar-verkiezing laat verschillende hapjes proeven uit een uniek boek met recepten uit alle winnende kookboekentitels die de laatste jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen:
Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016
Broese boekverkopers Utrecht - 15.00 uur Meet & greet Onno Kleyn 
Onno Kleyn zal over zijn boek De grote Kleyn en zijn brede culinaire kennis vertellen. Tevens is er de gelegenheid om vragen te stellen en uw boek te laten signeren.

Maandag 7 november

School 7 - 15.00 uur Aan tafel met Hanke
Gewichtsconsulente Hanke Prijs geeft haar kijk op 'gezonde kookboeken'. Gezond eten en dus ook 'gezonde kookboeken' zijn niet alleen maar gericht op afvallen, maar op gezond door het leven gaan en ziektes, zoals diabetes II of een te hoog cholesterol, te voorkomen of terug te dringen. Hanke laat lekkere en gezonde voorbeelden proeven. 

Dinsdag 8 november

Bibliotheek Texel - 14.30 uur Workshop Texelse kruiden & wilde planten
Nieteke Roeper geeft een workshop over het gebruik van Texelse kruiden in de keuken. Het boekje ‘Aagje kookt’, met recepten uit de tijd van Aagje Luijtsen (1857), het gebruik van kruiden uit de kruidentuin en recepten van de medewerkers van het museum de Oudheidkamer, is te leen in de bibliotheek. De entree is gratis, zowel voor leden van de bibliotheek als niet leden. Iedereen is welkom, wel graag vooraf aanmelden.
Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk20.00 uur Anne Marie Reuzenaar, orthomoleculair voedingsdeskundige
Anne Marie Reuzenaar, auteur van 7 informatieve kookboeken, gaat met een interactieve lezing in op de vraag wat nou eigenlijk gezonde voeding is? o.a. Natuurlijk! Zonder suiker en Natuurlijk! Elke dag echt eten. Toegang € 10,-, met bibliotheekpas € 8,- Reserveren via www.bibliotheekijmondnoord.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

donderdag 10 november

Grand Theatre Boekhandel Breda - 16.00 10e Kookboek vh Jaar prijsuitreiking 
Voor de 10e keer worden verschillende prijzen en awards uitgereikt aan kookboekenmakers.
Vanaf 19.00 uur is er een kookboekendiner ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum & worden 10 gerechtjes uit 10 verschillende kookboeken geserveerd. Kaarten a €49,95 reserveren kan via info@kookboekvanhetjaar.nl 
Bouwman Boeken - 20.00 uur Nienke Tode-Gottenbos
De poepdokter bakt ze bruin. In dit 'luchtige' boek over de darmen en darmflora lees je hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt. Met handige tips, recepten en vooral veel humor. Entree €5,00 Bouwman Boeken, De Bilt. Aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of 030-2200112 

Vrijdag 11 november

Kookboek vh Jaar genomineerde Bas Robben gaat op tournée:
Boekhandel van Stockum - 14.00 uurH. de Vries boekhandel - 16.00 uur
Tijdens de Meet & Greet zal Bas Robben iets speciaals uit het boek Zuur laten proeven. Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken?
H. de Vries boekhandel - 14.00 - 15.00 uur Meet & Greet Laura Kieft van Laura’s Bakery 
Toegang: Gratis Laura van Laura’s Bakery komt bij H. de Vries Boeken langs voor een Meet & Greet en neemt lekkers mee uit haar boek. 
H. de Vries boekhandel - 18.00 uur Eat & read met Bas Robben
STAAL, Gedempte Oude Gracht 46 in Haarlem € 29,50 pp driegangendiner & welkomstdrankje.
reserveren: info@staalhaarlem.nl of 0655740685 (Sabien)

Zaterdag 12 november

Kookpunt11.30 tot 13.00 uur Stadskookboek (2e druk)  
Culinair journalisten Wim de Jong en Frank van Dijl  komen gezellig langs tezamen Robbert van Gammeren ,
restaurant Frits.
De Tasty - 11.30 uur Bas Robben
Bas Robben geeft een demo in het kooktheater en zal aansluitend zijn boek 'Zuur' signeren.
Van Stockum - Proeverij en signeersessie KOCH! Vegetarisch 
Kom langs en proef van heerlijke, Duitse vegetarische lekkernijen.
H. de Vries boekhandel - 14.00 uur Joke Boon
Joke Boon laat u proeven uit haar kookboek Bonen! In Bonen! laat Joke overtuigend zien dat bonen en peulvruchten zo veelzijdig zijn dat u ze elke dag kunt eten.
Kookpunt - 14.30 uur Boom geniet (glutenvrij)
Jan Willem van der Boom signeert en kokkerelt lekkere gerechtjes uit zijn boek. En hij mag blijven zo lang hij wil!
Broese boekverkopers Utrecht - 16.00-17.00 uur Meet & greet Bas Robben 
Bas Robben is te gast en komt vertellen over zijn boek Zuur, laat hapjes proeven en signeert.
H. de Vries boekhandel - 16.30 - 17.30 uur Martha Kookt Lokaal Meet & Greet
Een bijzondere herfstsoep uit het kookboek Soep het jaar rond. Martha maakte zeven jaar lang verrukkelijke soepen in haar eigen soepfabriekje en de recepten zijn gebundeld in dit boek.
De Tasty - 15.00-16.00 uur signeert Laura Kieft haar boek Laura’s Bakery – Het basisbakboek
In De Bakbeleving zal zij van 16.30 tot 17.45 uur een kruimelcake met banketbakkersroom bakken. 

zondag 13 november

Donner - 14.30 -15.30 uur Cookart proeverij
Jennifer Foster en Lianne Koster van Studio Cookart laten u gerechtjes proeven uit hun boek 'Cookart - De kunst van het koken'

Proefdruk - hèt Kookboeken7daagse magazine

Ter gelegenheid van deze 6e Kookboeken7daagse heeft de CPNB met smaak een te gekke Proefdruk gemaakt. Dit boekje, boordevol weetjes, achtergrondinformatie en recepten van kookboeken ontvang je tijdens de Kookboeken7daagse in de boekhandel en bij de bibliotheek! Ga 'm halen want je kunt de recepten die er in staan er uit scheuren en bewaren, aan iemand kado geven (als hint) of er direct mee aan de slag gaan natuurlijk! Neem vast een kijkje...

Sascha de Boer & Abdelkader Benali en Saida Nadi @ De Bijenkorf

Ontmoeting met H.K.H.Prinses Maxima

pers

Heeft u (pers)vragen over de Kookboeken7daagse campagne, neemt u dan contact op met de persvoorlichter van Stichting CPNB:
Peter Rosendaal
e-mail p.rosendaal@cpnb.nl
telefoon (020) 6264971 of mob 06 19598805