Kookboeken7daagse

Ook in 2016 is er een Kookboeken7daagse: en wel van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen maar ook in restaurants en kookstudio's is er van alles te doen rondom kookboeken. Zo kunt u auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops en leren chef-koks u handige tips & trics.
De aftrap voor deze 6e Kookboeken7daagse wordt gegeven op vrijdag 4 november bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Op zaterdag vieren we de Kookboeken7daagse op de geheel vernieuwde koken & tafelen afdeling in de Bijenkorf Utrecht. Het kookboekenfeest der kookboekenfeesten ter gelegenheid van het 10e Kookboek van het Jaar verkiezing is donderdag 10 november. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse 2016 editie in alle boekhandels en bibliotheken.

De 7daagse vindt ieder jaar in de periode voor de feestdagen en de (sinterklaas & kerst) kadoperiode plaats.

Proefdruk

Ter gelegenheid van deze 6e Kookboeken7daagse heeft de CPNB met smaak een te gekke Proefdruk gemaakt. Dit boekje, boordevol weetjes, achtergrondinformatie en recepten van kookboeken ontvang je tijdens de Kookboeken7daagse in de boekhandel en bij de bibliotheek! Ga 'm halen want je kunt de recepten die er in staan er uit scheuren en bewaren, aan iemand kado geven (als hint) of er direct mee aan de slag gaan natuurlijk! Neem vast een kijkje...

Activiteiten zaterdag 5 t/m zondag 13 november

Zaterdag 5 november

Broese boekverkopers - 12.00 - 13.00 uur Yvette van Boven
Een meet&greet met Yvette van Boven bekend van het TV programma 'Koken met Van Boven'.
Scheltema - 12.00 - 17.00 uur Scheltema's foodmarket
De Bijenkorf Utrecht - 13.00 - 17.00 uur Proeverijen, interviews en demo's op de geheel vernieuwde koken & tafelen afdeling
Yvette van Boven Signeert van 13:00 – 13:45 uur
14:00 start interviews Fusina Verloop, initiatiefnemer van de Kookboeken7daagse
14:05 – 14:15 uur Annemarie Postma - Sitting Chef
14.20 – 14:30 uur Studio Cookart - Cookart
14:35 – 14:45 uur Mascha Lammes - Wereldbroodjes
14:50 – 15:00 uur Pay-Uun Hiu en Tallina van den Hoed - Elke dag lekker eten
15:05 – 15:15 uur Denise Kortlever - All-day bowls
15:20 – 15:30 uur Onno Kleyn - De grote Kleyn
15:35 – 15:45 uur  Marleen Visser - Altijd ijs
Na afloop van de interviews voorzien alle auteurs met alle plezier de kookboeken van een persoonlijke boodschap en/of handtekening! Ook willen ze best met u op de foto én u kunt van alles proeven.
Om 16.30 uur is er voor de genomineerde Foodbloggers vh Jaar is een Bijenkorf boltaart decoratie challenge!
Kookpunt - 12.00 tot 14.00 uur Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen 
Natuurlijk ligt Oanh al een klein tipje van de sluier met betrekking tot haar nieuwe boek waarvan de presentatie in Kookpunt plaats gaat vinden  op zondagmiddag  20 november. 
Kookpunt - 14.00  tot 16.00 uur De Nederlandse Kaasplank - Maarten Koek combineert
Dit kersverse boek van fromager en sommelier Maarten Koek wordt gepresenteerd, natuurlijk met een proeverij van spijzen en wijnen.
Kookpunt - 14.15- 16.15 uur Heerlijke Chaos van Simone vd Berg 
Simone is food en travel blogger. Koken is haar passie, liefst probeert ze alles uit, zo is het idee geboren een boek te schrijven. Heerlijke chaos  is een boek met uiteenlopende recepten, van snel klaar tot uren kokkerellen, maar altijd van uit passie. 
Paagman - 15.00 uur Yvette van Boven meets Janneke Vreugdenhil
Dubbelinterview over het nieuwe kookboek van Yvette van Boven is 'Nog meer uit Van Bovens oven' & Janneke Vreugdenhil's nieuwe kookboek over solofood.

Zondag 6 november

Leescafé Bibliotheek Uden - 13.30 uur Masterchef Bart van Berkel
In zijn presentatie gaat hij in op zijn passie voor koken, zijn bijzondere loopbaan en carrière switch, de deelname aan de Masterchef en het winnen ervan maar ook over de totstandkoming van zijn kookboek: 'Ontdek het geheim van de chef'.
Toegang: € 7,00 (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 5,00)
Gianotten Mutsaers Tilburg - 14.00 uur Proeverij Fusina Verloop
De organisator van de 10e Kookboek vh Jaar-verkiezing laat verschillende hapjes proeven uit een uniek boek met recepten uit alle winnende kookboekentitels die de laatste jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen:
Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016
Broese boekverkopers Utrecht - 15.00 uur Meet & greet Onno Kleyn 
Onno Kleyn zal over zijn boek De grote Kleyn en zijn brede culinaire kennis vertellen. Tevens is er de gelegenheid om vragen te stellen en uw boek te laten signeren.

Dinsdag 8 november

Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk20.00 uur Anne Marie Reuzenaar, orthomoleculair voedingsdeskundige. Wat is gezond? De zin en onzin van voedselhypes!
Tijdens de Kookboeken-7daagse gaat Anne Marie Reuzenaar met een interactieve lezing in op de vraag wat nou eigenlijk gezonde voeding is? De meningen daarover zijn nogal verdeeld. Anne Marie heeft inmiddels zeven informatieve kookboeken (o.a. Natuurlijk ! Zonder suiker  en Natuurlijk! Elke dag echt eten) op haar naam staan, die naast informatie heel veel recepten bevatten.
Toegang € 10,-, met bibliotheekpas € 8,- Reserveren via www.bibliotheekijmondnoord.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

donderdag 10 november

Bouwman Boeken - 20.00 uur Nienke Tode-Gottenbos
De poepdokter bakt ze bruin. In je darmen leven miljarden bacteriën. Je bacteriën hebben invloed op jou - maar jij ook op je bacteriën! Als jij aardig bent voor hen, zijn zij lief voor jou. In dit 'luchtige' boek over de darmen en darmflora lees je hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt. Met als resultaat: meer energie, een gewicht dat bij je past én een goede spijsvertering. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Voortaan weet je wat je voor je darmen kunt doen! Met handige tips, recepten en vooral veel humor. Entree €5,00 Bouwman Boeken, De Bilt. Graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of 030-2200112 

Zaterdag 12 november

Kookpunt11.30 tot 13.00 uur Stadskookboek (2e druk)  
Culinair journalisten Wim de Jong en Frank van Dijl  komen gezellig langs tezamen Robbert van Gammeren , restaurant Frits.
H. de Vries boekhandel - 14.00 uur Joke Boon
Joke Boon laat u proeven uit haar kookboek Bonen! In Bonen! laat Joke overtuigent zien dat bonen en peulvruchten zo veelzijdig zijn dat u ze elke dag kunt eten.
Kookpunt - 14.30 uur Boom geniet (glutenvrij)
Jan Willem van der Boom signeert en kokkerelt lekkere gerechtjes uit zijn boek. En hij mag blijven zo lang hij wil!
Broese boekverkopers Utrecht - 16.00-17.00 uur Meet & greet Bas Robben  
Bas Robben is te gast en komt vertellen over zijn boek Zuur, laat hapjes proeven en signeert.

Sascha de Boer & Abdelkader Benali en Saida Nadi @ De Bijenkorf

Ontmoeting met H.K.H.Prinses Maxima

Deelnemers

  • Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk
  • Boekhandel H. de Vries, Haarlem
  • Bouwman boeken, De Bilt
  • Broese boekverkopers Utrecht
  • De Bijenkorf Utrecht
  • Gianotten Mutsaers, Tilburg
  • Kookpunt Rotterdam
  • Leescafé Bibliotheek Uden
  • Diverse kookboekschrijvers en foodspecialisten

Deelnemers kunnen activiteiten doormailen naar info@kookboekvanhetjaar.nl 

pers

Heeft u (pers)vragen over de Kookboeken7daagse campagne, neemt u dan contact op met de persvoorlichter van Stichting CPNB:
Peter Rosendaal
e-mail p.rosendaal@cpnb.nl
telefoon (020) 6264971 | 06 19598805