Verkiezing 2017

Ook in 2017 belonen we degene die het beste, mooiste en lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. De Kookboeken BV zorgt er voor dat de kookboeken bij de vakjury afgeleverd worden want zij checken de recepten, bestuderen de vormgeving en lezen alle teksten uitgebreid. Want een ingezonden kookboek wordt niet zomaar de Kookboek van het Jaar!

De grote dag

Ieder jaar organiseren we een kookboekenfeestje voor alle deelnemers aan de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Dat doen we natuurlijk niet alleen maar samen met alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken. Op vrijdag 10 november is de 11e editie van de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking. Heb je ooit meegedaan aan de verkiezing, ben je genomineerd, heb je ooit gewonnen, in de jury gezeten of ben je op een andere manier betrokken bij het grote kookboekensucces in Nederland of Vlaanderen & je wilt graag aanwezig te zijn? Stuur ons een mailtje en dan zetten we je op de gastenlijst. Alle uitgeverijen, genomineerden, winnaars en juryleden ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging.

Het jubileum boek: Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016

In de 10 jaar sinds de eerste Kookboek van het Jaar-verkiezing zijn tegen de 1000 kookboeken op de keukentafel beland van organisator Fusina Verloop. Daaruit heeft zij nu een uniek boek samengesteld met recepten uit winnende – en dus de beste – kookboekentitels die de afgelopen jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen. In Juni 2017 won het boek een 'Special Award' tijdens de Gourmand World Cookbook Awards uit handen van Monsieur Cointreau.
Het jubileumboek ism Uitgeverij Komma, isbn 9789491525520 € 24,95

Onze partners