Verkiezing 2016

Ook in 2016 belonen we degene die het beste, mooiste en lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. De uitgeverijen worden gevraagd de kookboeken naar deze jury te sturen omdat zij er uit koken, de vormgeving bestuderen en alle teksten grondig lezen: kortom de kookboeken uitgebreid testen. Want een ingezonden kookboek wordt niet zomaar de Kookboek van het Jaar!

De grote dag

Oh, we zijn zo blij want we hebben wat te vieren: we bestaan 10 jaar! Daarom organiseren we 'n feestje. Dat doen we natuurlijk niet alleen maar samen met alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken. Op donderdag 10 november is de 10e editie van de Kookboek van het Jaar verkiezing en dat wordt dit jaar het grootste kookboekenfeest van het land. Heb je ooit meegedaan aan de verkiezing, ben je genomineerd, ooit gewonnen, in de jury gezeten of op een andere manier betrokken bij het grote kookboekensucces in Nederland of Vlaanderen & je wilt hierbij aanwezig te zijn? Stuur ons een mailtje en dan zetten we je op de gastenlijst. Alle genomineerden, winnaars en juryleden van de afgelopen edities ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging.

Het jubileum boek: Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016

In de 10 jaar sinds de eerste Kookboek van het Jaar-verkiezing zijn tegen de 1000 kookboeken op de keukentafel beland van organisator Fusina Verloop. Daaruit heeft zij nu een uniek boek samengesteld met recepten uit winnende – en dus de beste – kookboekentitels die de afgelopen jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen. Het jubileumboek ism Uitgeverij Komma, isbn 9789491525520 € 24,95 en wordt 10 november gelanceerd!

Onze partners