Kookboek van het jaar verkiezing in 2008

De kookboek van het Jaar verkiezing was een groot succes! Op zaterdag 1 november heeft het feestelijke culinaire evenement plaatsgevonden in Studio Bazar (Amsterdam).

Kookliefhebbers konden genieten van kookdemonstraties van topkoks, zoals moleculaire koks Elke Mariën & Jan Groenewold en de Surinaamse kok Mavis Hofwijk. Daarnaast waren er signeersessies en er waren verschillende proeverijen en kookworkshops, onder andere van Albert Kooy. Met de Christies WCRF veiling was er ook oog voor het goede doel. Na de uitreiking van de prijzen werd de dag afgesloten met een uitgebreid walking dinner.

Bekijk het foto verslag van de kookboek van het jaar verkiezing in 2008

De jury over de verkiezing in 2008

Dit was het jaar van de leeslinten; sommige boeken hadden er zelfs vier. Met de verkoop van kookboeken blijft het goed gaan. Maar ja, iedereen die netjes drie maaltijden per dag naar binnen werkt begrijpt dat er minstens drie keer zoveel kookboeken als seksboeken worden verkocht. Een zeer gevarieerd aanbod. Dat maakte het zeer moeilijk. De jury moest niet alleen appels met peren vergelijken, maar ook met kabeljauwen en biefstukken.

Bekijk berichten uit de media over de kookboek van het jaar verkiezing 2008.

Onze partners