Inzendingen 2014

Alle inzendingen die meedoen aan de verkiezing 2014 zullen we hier met u delen. Ingedeeld per categorie: Nederlands en vertaald. Uitgeverijen hebben aangegeven of hun boek tevens 'groen' is (een duurzame award uitgereikt door Youth Food Movement) of meedingt als goede doelen kookboek (Pierre Wind heeft deze award geadopteerd). Deze titels zijn te herkennen aan een * (YFM) & **(goede doel).

Categorie Nederlands

Appels en peren, Sandra Ysbrandy, The cooking resolution, € 12,50

Sandra Ysbrandy laat in 30 zoete en hartige recepten zien wat voor lekkers je zoal met appels & peren kunt maken. Van bataatpoffertjes met gekaramelliseerde appeltjes en salie tot bietensalade met peer. 

Back to basics, Sacha de Boer&Jacob-jan Boerma, Unieboek-Het Spectrum, € 25,-

In Back to basics, het vervolg op het succesvolle kookboek Down to earth, spelen de ‘gewone’ superfoods zoals groente, noten, vette vis, bessen, kruiden & specerijen, granen en chocolade de hoofdrol. 

Bakken met Karin, Karin Luiten, Nieuw Amsterdam, € 9,95

Heb je inspiratie nodig voor een theefeestje, verjaardagstaart of toetje? Wil je de show stelen met een grandioze dubbeldekkerpavlova of choco-inzaktaart met kaneelroom? Dat kan door te Bakken met Karin! 

Biobudget, Natasja Oehlen, Loopvis, € 12,50*

Wat betekent dat nou eigenlijk: biologisch? Bestaan er superfoods die wél betaalbaar zijn? En hoe kweek je zonder al te veel inspanning zelf groene vingers? Dit alles vind je in dit propvolle boek van Natasja Oehlen.

Bon appétit, John Gerdsen, Karakter uitgevers, € 24,95

Deze chef van het populaire 24Kitchen-programma 'Grenzeloos Koken' neemt je mee naar het culinaire Frankrijk waar de liefde voor lekker eten en drinken centraal staat.

Chickslovefood: het 5 or less-kookboek, Nina de Bruijn & Elise Gruppen, Nieuw Amsterdam, € 18,95

Het leukste foodblog van Nederland met ruim 130.000 unieke bezoekers per maand met de populaire rubriek: '5 or less': de chicks posten een recept dat maximaal vijf ingrediënten bevat.

Danny's azië, Danny Jansen, Karakter uitgevers, € 24,95

Bekend van het 24Kitchen-programma 'Grenzeloos koken' staat hij al sinds zijn veertiende in de keuken en kreeg van zijn Indonesische familie de passie voor koken mee. 

De Hollandse pot, Claartje Lindhout, Becht, € 13,95

Nederland is een klein landje, maar toch heeft iedere provincie haar specifieke gerechten: Gelderse gortsoep, Zeeuwse mosselen, Fries suikerbrood, Haagse bluf.

De nieuwe Indische keuken van Jeff Keasberry, Jeff Keasberry, Karakter uitgevers, € 24,95

In dit boek vervolgt Jeff zijn culinaire avontuur en deelt hij een reeks nieuwe recepten, gebaseerd op zijn eigen interpretatie van de Indische keuken.

Delicious. Het vleesboek, Delicious. magazine, Fontaine uitgevers, € 17,95

Maak onweerstaanbare côte de boeuf, feestelijk konijn en croûte, kwartels gevuld met Marokkaans gehakt of doordeweeks lekkere lamskoteletjes met Italiaanse kruiden. 

De nomadische keuken van Rainarai, Laurent Khellout, Fontaine uitgevers, 19,95

Dit originele kookboek staat vol vegetarische en visgerechten uit de nomadische keuken van Algerije. De gerechten, geïnspireerd door Raïnaraï, het restaurant van Laurant Med Khallout, maken dit boek op en top nomadisch.

Desire Sergio Herman-reflecties van een topchef, Mara Grimm, Minestrone culinaire uitgeverij, € 24,50

Reflecties van een topchef beschrijft het laatste jaar van chef-kok Sergio Herman bij het inmiddels gesloten restaurant Oud Sluis. Deze bundel, is een heruitgave van de verhalen die eerder waren opgenomen in DESIRE, dat in een zeer beperkte oplage en in no-time was uitverkocht. 

Easy peasy, Claire van den Heuvel & Vera van Haren, Becht, € 19,95

Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn

Eet puur, Madelon de Joode, Uitgeverij de Joode, € 24,95*

Een kookboek boordevol gezonde, pure en makkelijke gerechten. De recepten hebben een mediterraan karakter: de zon schijnt letterlijk op je bord! Heldere omschrijvingen & prachtige foto's maken 'Eet Puur' een eigentijds 'doe- en kijk-boek'.

Eten voor je kind, Annette Ruitenburg, Kees Boer, Regine Steegers, Fontaine uitgevers, € 19,95

Eten voor je kind laat helder zien dat voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap grote invloed heeft op de gezondheid van je kind.

FEELGOOD FOOD, Mathijs Vrieze, Free a Girl, € 14,95**

De ambassadeurs van Free a Girl vertellen over de keukens van de landen waar Free a Girl actief is. De opbrengst van dit boek komt ten goede van de stichting Free a Girl die oa nog meer meisjes bevrijden uit de prostitutie.

Fourplay, Princess Misia, Davidsfonds uitgeverij. € 27,50*

Na haar populaire foodblog Princess Misia & magazine Luscious dat wereldwijd meer dan een miljoen lezers heeft, komt culinaire fotografe en styliste Marta Majewska nu met haar eerste kookboek.

Goed zoet! Nanne Hogeland, Loopvis, € 29,95

In Goed zoet! geeft Nanne Hogeland volop informatie over suikervervangers en vooral: heel veel recepten voor taarten, cakes, koekjes en traktaties. Stuk voor stuk prachtig, feestelijk en eenvoudig om te maken.

Groen en gezond, Christine Michon, Uitgeverij Michon, € 22,50*

Eenvoudiger en gezonder dan het Groene Dieet, zoals beschreven door Christine Michon, kan een dieet niet zijn. Bij het Groene Dieet eet je alleen maar groene groenten en fruit. Je lichaam neemt dan meer zuurstof op dan anders, waardoor je je fitter gaat voelen.

Hans halveert, Hans van der Beek & Ralph Moorman, Nijgh & van Ditmar, € 17,50

Hans van der Beek een dikke, kettingrokende, bewegingsloze mid-veertiger gaat helemaal op de gezonde toer. Gezondheidscoach Ralph Moorman neemt hem aan het handje naar een gezond en wat langer leven. Dit dieetboek-light is gebaseerd op de populaire column in Het Parool.

Happy shake, Ellemieke Vermolen, Minestrone culinaire uitgeverij, € 24,50

Happy Shake is het tweede boek van Ellemieke Vermolen. In Happy Shake verzamelt Ellemieke al haar kennis: welke groenten en fruit combineer je het best? 

#HBVDSK, Marjolein Kelderman & Debby Koudenburg, Fontaine uitgevers, € 19,95

Het alternatief voor aangekoekte pasta, magnetronmaaltijden en junkfood! Voor de (studenten)kok die geen keukenprins(es) is. Voor de (studenten)kok die geen uren in de keuken wil staan en die toch lekker en gezond wil eten.

Heel Holland bakt, Linda Collister, Kosmos uitgevers, € 29,99

Heel Holland Bakt is het enige echte bakboek bij de tv-hitserie. Ook zo genoten van dit leuke bakprogramma? In Heel Holland Bakt: bakboek voor thuisbakkers vind je eenvoudige recepten tot aan technische uitdagingen en spektakelstukken.

Hemelse Modder, seizoenskoken met recepten van restaurant Hemelse Modder, De Kookboekhandel €25,-

Het vorige kookboek van Hemelse Modder werd in 2009 genomineerd als beste chefs kookboek. Dit boek is gemaakt ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van het restaurant en bevat ruim honderd gerechten verdeeld over de vier seizoenen.

Herinneringen aan de Macedonische keuken, Zaklina Temelkovska, Km uitgevers, € 19,95

In dit boek heb ik de herinneringen uit mijn kinderjaren vastgelegd en gekoppeld aan bepaalde gerechten uit Macedonië die bij een specifieke gebeurtenis passen

Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek, Marije Sietsma & Werner Drent, Loopvis, € 24,95

Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten is een boek over stamppot, maar vooral een boek over plezier in de keuken. Bomvol informatie, weetjes en handige trucs.

Het hollands maandkookboek, Annemieke Geerts-Chillé, Forte uitgevers, € 24,95

We hebben in ons drukke bestaan vaak geen tijd om dagelijks boodschappen te doen & lang in de keuken te staan. Toch willen we graag elke dag een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd. Dit no-nonsense kookboek is daarbij een geweldige hulp.

Het nieuwe kliekjesboek, Puck Kerkhoven, Xander uitgevers, € 15,-*

Wat doe je met oud brood of een halve pan overgebleven rijst? Dat ene kippenboutje, of dat korstje kaas? In de vuilnisbak? Met deze heerlijke recepten maak je altijd iets lekkers! 

Hete kolen, Jeroen Hazenbroek & Leonard Elenbaas, Fontaine uitgevers, € 24,95

Kamado's zijn hot! En terecht: de kamado is het ultieme buitenkooktoestel waarmee vrijwel alle kooktechnieken mogelijk zijn.

Home baked, Yvette van Boven, Fontaine uitgevers, € 29,95

Home Baked bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers. Het boek zit vol met klassiekers en nieuwe vondsten, stuk voor stuk beschreven & prachtig in beeld gebracht. Daarnaast legt Yvette ook de basics van het bakken uit.

Homemade happiness, Floor van Dinteren, Imagebooks, € 17,50

Lekker bezig in je eigen keuken, het ambachtelijke gevoel, de geuren die je huis vullen en de waardering van familie en vrienden als de baksels op tafel komen. Zelf bakken geeft plezier. Iets wat je zelf met liefde en plezier maakt kan eigenlijk nooit mislukken. 

I love groenten, Janneke Vreugdenhil, Nieuw Amsterdam, € 19,95

I love groente is een ode aan groente in alle kleuren van de regenboog. Van de prachtig purperen aubergine tot fladderige frisgroene raapsteeltjes en van het knaloranje worteltje tot de sappige, blozende tomaat. 

IJsgeheimen, Theo Clevers, Bonné + Jan, € 24,95

De lekkerste ijsgerechten van de meesterijsbereider. Hét kookboek voor iedereen die van ijs houdt. De meester geeft zijn geheimen prijs op een manier die het voor iedereen mogelijk maakt om een fantastisch nagerecht op tafel te zetten.

Ik bak geweldig, jij trouwens ook, Edwin Klaasen, Eigen beheer, € 29,50

Waarom moet deeg een bepaalde temperatuur hebben & waarom is de duur van het kneden zo belangrijk? Die antwoorden vind je in dit bakboek. En meer. Veel meer. Dat betekent dus zelfs een lesje scheikunde. Je leert fouten in brood herkennen en zult dankzij échte bakkerskennis het mooiste brood ooit bakken.

Impress your friends, Angélique Schmeinck, Karakter uitgevers, € 29,95

Net als in het tv-programma wordt je begeleid door de receptuur, zodat een relaxte en vooral smaakvolle avond binnen handbereik is. Bij elk gerecht geeft wijnexpert Corria Houthuizen een passend wijnadvies.

Koken met thee, Frank van der Zande, Karakter uitgevers, € 24,95*

Net als wijn kan ook thee tijdens de maaltijd de smaak van een specifiek gerecht verrassend versterken; niet alleen als begeleidende drank, maar juist door thee als ingrediënt te verwerken in een gerecht.

Koken tussen vulkanen, Ko Sliggers, Loopvis, € 24,95

Ko Sliggers is ontwerper en kok. In het VPRO programma De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. In dit boek staan de culinaire geschiedenis, de herkomst van ingrediënten en hun merkwaardigheden én zo'n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken.

Krokettenboek, Johannes van Dam (redactie Joosje Noordhoek & Jonah Freud), Nijgh & van Ditmar, € 17,50

Na Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.  

LekkerRaw, uit liefde voor puur, Sandra de Vos, LekkerRaw, € 34,95*

Met talloze verrassend lekkere gerechten en stijlvol gepresenteerd met prachtige foto’s. Dit keukenkunstwerk staat boordevol praktische bereidingstips en geeft uiteenlopende inspiratie en informatie over thema’s die met de raw food lifestyle te maken hebben.

Melk en dadels, Rose stories & Nadia Zerouali, Van Lindonk & de Bres, € 24,95

100 geheime recepten van Marokkaanse moeders is geboren uit liefde voor de Marokkaanse keuken & de wens om dit culinair erfgoed niet verloren te laten gaan. Het is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 Marokkaanse moeders en hun kinderen centraal staan.

Met vrienden van de smaak aan tafel, Borgerhoff & Lamberigts, € 35,00

Wie ooit mee aan tafel schoof bij Vrienden van de Smaak genoot van een ontdekkingstocht naar authentieke smaken, pure productenen prachtige plekken. Zij organiseren sinds 2012 bijzondere buitendiners op unieke locaties in heel België.

Natuurlijk! Elke dag echt eten, Anne Marie Reuzenaar, Kosmos uitgevers, € 19,99

In Natuurlijk! Elke dag echt eten, het nieuwe kookboek van Anne Marie Reuzenaar, laat ze zien wat gezond en écht eten is: vers, zelfgemaakt en liefst zonder suiker of kunstmatige toevoegingen. Het boek bevat meer dan 100 recepten vol superfood en behandelt feiten en fabels over voeding. 

Niven 20/80, Niven Kunz, Carrera culinair, € 29,95 *

Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis: in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt.

On fire! Het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen), Mme Charlotte, Uitgeverij snor, € 24,95

Chefkok en foodstyliste Mme Charlotte maakt het hele jaar door de heerlijkste gerechten... op een vuurtje! Een Arabisch kerstfeest, een zonnige lentebarbecue aan zee, een groots zomerfeest en een klein herfstfeestje op het dak.

Ongezouten Zuiderhoek, Olga Zuiderhoek, Nijgh & Van Ditmar, € 18,50

Op een dag kreeg Olga's vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu?

Over rook, Meneer wateetons, Good cook, € 24,95

Het ultieme handboek over warm & koud roken! In 'Over rook' kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool).

Plant power, Lisette Kreischer, Kosmos uitgevers, € 24,99 *

Steeds meer mensen houden zich bezig met gezonde, natuurlijke voeding. Ze staan stil bij ingeburgerde gewoontes en zijn op zoek naar wat hun lichaam echt nodig heeft om goed te functioneren en tegelijkertijd op gewicht te blijven. Het antwoord van Lisette Kreischer is Plant Power.

Puur eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens, Terra lannoo, € 24,99

Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een 'beweging' in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.

Reizende sterren, Monica Abdoel, Uitgeverij komma, € 29,95

Over karrende keukens & smaaknomaden. Nederland kent inmiddels 180 mobiele keukens. Het zijn gepassioneerde ondernemers die met hun artistieke initiatief een beeld geven van smaakvolle en verantwoorde streetfood in Nederland.  

Rudolph's bakery, Rudolph van Veen, Karakter uitgevers, € 34,95

Alle bakrecepten van Rudolp zijn nu gebundeld in een boek waar de liefde voor het bakken vanaf druipt! Er een speciaal hoofdstuk voor het zelf maken van eetbare cadeautjes en leuke speciale kindertraktaties. 

Rutger bakt, Rutger vd Broek, Carrera culinair, € 24,95

Rutger Bakt biedt 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met Rutgers persoonlijke verhaal en zijn passie voor bakken.

Soepboek, Irma Puma & Michel Jansen, Fontaine uitgevers, € 29,95

Het recepten-, lees-, reis- en inspiratieboek van De Kleinste Soepfabriek, een no-nonsense eenmansbedrijf uit Groningen dat in korte tijd is uitgegroeid tot een culinair icoon.

Street food Kosovo, Mirjam Letsch, Street Food World, € 19,95**

Opnieuw een boek in de serie Street Food vol recepten & prachtige foto's van bekroond auteur Mirjam Letsch. De recepten werden geproefd en opgetekend bij de 'gewone mensen' thuis, veelal op het platteland, maar ook bij enkele restaurants in de hoofdstad Pristina.

Street food Vietnam, Mirjam Letsch, Street food world, € 24,95**

Na het succes van het eerste deel in deze serie (Kookboek van het Jaar winnaar Street Food India) is hier deel twee: Vietnam. Ook nu weer een bonte, inspirerende verzameling lekkere, aparte en niet al te ingewikkelde gerechten.

The Big green Egg book, Vanja vd Leede&Dirk Koppens, Uitgeverij komma, € 57,-

De Big Green Egg heeft in korte tijd voor een ware kooksensatie gezorgd. Zijn kracht is even eenvoudig als geniaal te noemen: door zijn unieke eigenschappen wordt aan elk gerecht een bijzondere en subtiele smaak afgegeven.

Van een omelet kan je geen ei maken, Jan Willem Scholten, Uitgeverij komma, € 14,95

Reclamefotograaf Jan Willem kan een aardig potje koken. De stap van camera naar pollepel is minder groot dan je zou denken: koken is net zo'n creatieve bezigheid als fotograferen. De recepten zijn deels van persoonlijke signatuur, van Johannes van Dam en van zijn Zuid-Italiaanse schoonmoeder.

Veggie kidz, Kyra de Vreeze, Eef Ouwehand & Monique Jansse, Kosmos uitgevers, € 17,99*

Dit vegetarische kookboek is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken & bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse, pure ingrediënten, vrij van E-nummers & suikervrij.

Vis uit blik, Bart van Olphen, Kosmos uitgevers, € 16,99

Vis uit blik is Bart's nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik, van tonijn, zalm, krab en makreel tot garnalen, mosselen en sardines.

Viva Arabia, Merijn Tol & Nadia Zerouali, Kosmos uitgevers, € 25,00

Merijn Tol en Nadia Zerouali schreven jarenlang heerlijke Arabische, mediterrane recepten voor Viva. In Viva Arabia! vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super maakbare Groot-Mediterrane maaltijden met een eigen twist.

Vlees, Herman den Blijker, Kosmos uitgevers, €29,99

Vlees, mits goed en diervriendelijk: Herman den Blijker is er dol op. In zijn nieuwe kookboek Vlees! leert hij ons alles over rund- en kalfsvlees. Van rood of gegaard vlees tot orgaanvlees, Herman den Blijker weet er een heerlijk gerecht bij.

Vullen of voeden, Wilfred & Lili Genee, Nijgh & Van Ditmar, € 21,95

Goede voeding is een van de belangrijkste bouwstenen die je een kind (en jezelf!) kunt meegeven. Maar hoe baan je je in vredesnaam een weg in het woud van informatie en aanbevelingen, die ook nog continu lijken te veranderen?

We love beef, Alain Caron & Richard v Oostenbrugge, Carrera culinair, € 25,00

We love beef – en dan wel het hele rund. In dit kookboek laten de auteurs zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun toegankelijke recepten gebruiken ze alles, van tong tot staart, van borst tot haas. Tips, trucs en keukengeheimen.

Weekend ontbijtboek, Yvonne Eijkenduijn, Uitgeverij snor, € 16,95

Voor dit boek verzon en fotografeerde blogger Yvonne Eijkenduijn van de populaire blog Yvestown 52 superontbijtjes, voor ieder weekend één.

Wild, Ronald Timmermans, Uitgeverij komma, € 62,50

Het beste beste scharrelvlees komt van de jager. Wild bereiden is een jaarlijks terugkerend culinair avontuur. Het boek bevat eigen receptuur en mooie klassiekers die voor iedereen te maken zijn en prachtige beelden.

Yvestown in de keuken, Yvonne Eijkenduijn, Uitgeverij snor, € 32,50

Is het een kookboek, of is het een interieurboek? Als het aan Yvonne ligt houden we op met dat of-of gedoe. Én eten én fotograferen én koken én praten en het liefst allemaal tegelijkertijd. 

Zelf ingemaakt, Rian Nix-Gommeren, Uitgeverij snor, € 16,95*

Je eigen likeur brouwen en zelf jam, chutney en pesto maken. Een goed recept, weck- of jampotjes en natuurlijk je eigen oogst is alles wat je nodig hebt. Of je koopt fruit en kruiden in de winkel. Zelf inmaken is echt niet moeilijk.

Zondigen tot je een ons weegt, Carina Noordervliet, Princess books, € 24,95

FUCK DIËTEN, LOVE FOOD. Diëten helpt niet en sommige 'slechte' dingen zijn simpelweg te lekker om uit je eetpatroon te bannen. In Zondigen tot je een ons weegt gaat het over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag

Categorie vertaald

Ambachtelijk culinair, Tim Hayward, Karakter uitgevers, € 29,95*

De oude ambachten als karnen, zouten en inmaken raken steeds meer in de vergetelheid. Je staat sterker als je weet hoe iets werkt, vooral ook omdat klungelen en experimenteren in de keuken leuk is!

Ceviche, Martin Morales, Fontaine uitgevers, € 29,95

Peruaans koken was nog nooit zo gemakkelijk! Dit boek heeft van The Sunday Times de titel Book of the Year ontvangen, en dat is niet onterecht. Ceviche staat voor voorgerechten.

De easy vegeterranean, Malu Simoes, Alberto Musacchio, Karakter uitgevers, € 29,95

De easy vegeterranean doet geen enkele concessie wat betreft smaak, maar geeft ruim 100 vegetarische –én vegan– recepten die voor iedereen thuis te maken zijn en bovendien binnen 30 minuten op tafel kunnen staan.

De urban cook, Mark Jensen, Aerial media company, € 24,99

Red Lantern chef Mark Jensen is er van overtuigd dat je geen eigen boerderij hoeft te beginnen om bewuster om te gaan met ons milieu.  

Eten als medicijn, Dale Pinnock, Carrera culinair, € 29,95

Dale Pinnock, voormalig chef-kok, is voedingsdeskundige en een liefhebber van lekker eten. In Eten als medicijn combineert hij zijn wetenschappelijke kennis met zijn culinaire ervaring, en toont hij zijn inspirerende visie op koken en gezondheid.

Groene sapjes, Fern Green, Becht, € 12,50

Op elke overzichtelijke spread worden per recept alle ingrediënten getoond. De positieve werkingen van alle onderdelen worden duidelijk in beeld gebracht.

Groente & fruit van a tot z, Sophie Dupuis-Gaulier, Becht, € 19,95

Koken met alle onderdelen van seizoensproducten - dat is de insteek van dit boek. Veertien groente- en fruitsoorten komen hierin uitgebreid aan bod.

Het farmhouse cookbook, Sarah Mayor, Good cook, € 24,95

Dit boek neemt je mee naar de melkerij, het erf en de moestuin van het beroemde Yeo Valley, een familieboerderij in het Zuid-Engelse Somerset dat bekend staat om zijn biologische zuivelproducten. 

Het forest feast kookboek, Erin Gleeson, Fontaine uitgevers, € 24,95

Hét kookboek van de gelijknamige blog. Prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf. Stap voor stap uitgelegd en gerangschikt naar type gerecht.

Honey & co, Sarit Packer & Itamar Srulovich, Kosmos uitgevers, € 24,99

Vol verse groente, spicy kruiden, knapperig brood, rokerig lamsvlees en wilde honing. Het zijn de gerechten die in hun Londense restaurant Honey & Co op de kaart staan, maar die ze thuis ook eten. 

India, Pushpesh Pant, Unieboek Het spectrum, € 39,99

Met 1000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar zijn voor de westerse thuiskok.

Jamie's comfort food, Jamie Oliver, Kosmos uitgevers, € 29,99

Het gaat over eten dat herinneringen ophaalt, waar je je goed door voelt, waar je vrolijk van wordt. Echt comfort food gaat over seizoenen, over jeugdfavorieten, over speciale momenten die je wilt vieren. 

Mijn franse keuken, Rachel Khoo, Kosmos uitgevers, € 24,99

Rachel Khoo gaat in Mijn Franse Keuken op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek Chez Rachel kookte ze nog in het kleinste keukentje van Parijs. Nu trekt ze langs Franse markten, bergen en kusten om de lekkerste gerechten te ontdekken.

Nathan Outlaws viskeuken, Nathan outlaw, Karakter uitgevers, € 29,95*

Hét kookboek van het enige visrestaurant ter wereld met twee Michelinsterren. Voor mensen die zich graag willen verdiepen en bekwamen in het werken met vis; toegankelijk, veelzijdig, maar bovenal inspirerend.

Noma: a work in progress, Rene Redzepi, Terra lannoo, € 59,95

Noma: A Work in Progress bestaat uit drie boeken: een dagboek, een receptenboek en een fotoalbum, en vertelt het verhaal van het dagelijks leven van Redzepi en restaurant Noma.

Ontdek de wijnexpert in jezelf, Richard Betts, Crystal English Sacca, Wendy Macnaughton, Karakter uitgevers, € 16,95

Een The New York Times bestseller. Mét geurstickers. Een ideaal cadeauboek. Een hekel aan hoogdravende wijnpraat? Maar wel een liefhebber van wijn? Dan is Ontdek de wijnexpert in jezelf een 'must have'.

Persiana, Sabrina Ghayour, Good cook, € 24,95

Persiana biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades t/m desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten: oranjebloesemwater, za’atar (kruidenmengsel), granaatappelpitten, pistachenoten en bulgur. 

Plenty more, Yotam Ottolenghi, Fontaine uitgevers, € 29,95

120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden. De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

Rauw, Delphine de Montelier, Becht, € 24,95

Geniet van al het verse uit de natuur. Ook recepten voor rauwe gerechten, zoals een bijzondere carpaccio met radijsjes of gemarineerde makreel, passeren de revue, want niet alleen groente en fruit kun je rauw eten... 

The green kitchen, David Frenkiel & Luise Vindahl, Becht, € 24,95

Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en Luise al jarenlang een enorme groep mensen met hun smakelijke vegetarische recepten. En nu is er een kookboek! Het is een sfeervol boek met meer dan 100 recepten.

Uit marokko, gerechten uit een magisch land, Rob&Sophia Palmer, Good Cook, € 35,-

Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met Uit Marokko. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de gerechten uit de souk van Marrakech tot aan de karakteristieke visgerechten van de kust.

United states of cakes, Roy Fares, Forte uitgevers, € 32,99

Meesterbakker Roy Fares heeft een passie voor Amerikaanse zoetigheden. In dit originele boek vind je zijn beste recepten voor cheesecakes, cookies, brownies, fudge, snickerdoodles, berry bars, cupcakes, taarten enz

Vegan, meer dan 130 veganistische recepten, Sue Quinn, Good Cook, € 24,95

Wat enkele jaren geleden onwaarschijnlijk was, is nu helemaal in: veganistisch eten. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardig eten. Veganistische restaurants en lunchrooms zijn er steeds meer. Maar hoe maak je dat nu zelf thuis?

Vis, Philippe Emanuelli, Good Cook, € 22,50

Waar moet je op letten bij de aanschaf van verse vis, welk speciaal keukengereedschap heb je nodig en hoe doe je dat: vis ontschubben en fileren? In het moderne en praktische kookboek Vis leer je alles wat je moet weten.

Onze partners