Vakjury 2015

Ieder jaar is het weer bijzonder leuk 5 vakmensen te vragen voor onze jury. Mensen die wij bewonderen, waarderen en die uitblinken in hun vak. Zij hebben de belangrijke taak de ingezonden kookboeken te beoordelen en het er met elkaar over eens te worden dat de genomineerde en winnende kookboeken deze unieke prijs verdienen. Met veel genoegen stellen wij dan ook de vakjury aan u voor:

Klaartje Scheepers

Vanaf begin 2001 betrokken bij ELLE Eten en in die vijftien jaar stapels kookboeken gelezen. Met groot plezier, want kookboeken liggen sinds ze lezen kan op haar nachtkastje. Als het even kan, kookt ze uit haar eigen kookboekenverzameling die steeds meer stukjes boekenkast in beslag begint te nemen. (foto: anne timmer)

Martien Mellema

Martien startte haar carrière bij Viva, werkte vervolgens bij Vinyl, ELLE, ELLE junior, ELLE girl en Glamour; de eerste paar jaar daarnaast als freelancer bij ELLE eten. Nu is zij naast creative director van VOGUE, VOGUE man gestart. Onlangs werkte zij mee aan het in eigen beheer uitgegeven ‘Kookboek voor kleine en grote koks’.

Ricardo van Ede

Sinds augustus 2015 is Ricardo chef-kok bij Café-restaurant Hoogendam te Amsterdam. Al jaren liefhebber en verzamelaar van kookboeken. Kan op dit moment niet genoeg krijgen van boeken over charcuterie, inmaken en fermenteren. Ooit zelf het genoegen gehad om in de finale van Kookboek van het Jaar te eindigen.

Carin Leenders de Vries

Carin heeft Passion for Food opgericht in 2000, was als internationaal culinair specialist verantwoordelijk voor alle communicatie & PR voor de diverse Unilever foodmerken en schrijft oa voor het AD, recepten app CaatKookt en heeft vele kookboeken op haar naam staan (oa de Blue Band kookboekjes, oplage ruim 15 miljoen). In 2014 startte Carin in opdracht De Wereld van Smaak in de Markthal Rotterdam.

Patricia Degenaar-Compagne

Na 10 jaar gebouwd te hebben aan wat men nu de grootste kookboeken collectie in Rotterdams bekendste kookwinkel kan noemen, heeft zij onlangs de overstap gemaakt naar de food branch. Zelf heeft zij een zeer grote collectie kookboeken, vindt deze ook heerlijke lees en inspiratieboeken: valt regelmatig met haar hoofd in een kookboek in bed in slaap.

Onze partners