Vakjury 2016

Ook dit jubileum jaar is het weer gelukt 5 bijzondere vakmensen te vragen voor onze jury. Mensen die wij bewonderen, waarderen en die uitblinken in hun vak. Zij hebben de belangrijke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen, het met elkaar eens te worden over de kookboekennominaties en de uiteindelijke Kookboek van het Jaar winnaar. Met veel genoegen stellen wij dan ook de vakjury voor 2016 aan u voor:

Hilary Akers - Culinair schrijver, wijnschrijver, culinair historicus, onderzoeksjournalist, vinologe en kok

Werkte 13 jaar als professionele kok in restaurants en schreef talloze recepten voor kookscholen. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis van het restaurant. Hilary werkt als culinair schrijver en wijnschrijver voor o.a. Het Financiële Dagblad en is columnist van Perswijn.

Monique Bleeker - Art Director LINDA. en Studio Room

Begonnen als stagiaire bij het weekblad Panorama, doorgegroeid tot chef vormgeving. Daarna art director bij Knip Mode en LIVING. Sinds 2000 Art Director bij Studio Room. Daar verantwoordelijk als senior Art Director voor de look and feel van het merk LINDA. bestaande uit LINDA.magazine, alle specials (LINDA.meiden, LINDA.mode, LINDA.wonen, LINDA.man en L'HOMO), LINDA.tv, LINDA.nieuws en LINDA.festival.

Danny Jansen - TV chef bij 24kitchen

Begon zijn carrière op zijn 14de jaar in de afwas en werkte zich op tot sterrenzaken. Danny presenteert kookprogramma’s op hét kookkanaal 24Kitchen en is redacteur bij diverse tv-programma’s, kookboeken, auteur van de boeken 'Danny’s Azië' en 'Zoals alleen Oma dat kan' en recenseert maandelijks kookboeken voor online boekwinkel ECI. Hij bezit een enorme bibliotheek van moderne en vooral antieke kookboeken. 

Joyce Limpens - Senior boekverkoper Dominicanen Maastricht

Is bijna 10 jaar werkzaam bij boekhandel Dominicanen, de boekwinkel die door CNN in 2015 op de lijst van 17 mooiste boekhandels van de wereld is gezet. 'Books in heaven'. Mijn huidige functie is senior boekverkoper, tot mijn verantwoordelijkheid behoren de rubrieken, Koken/Reizen/Sport/Kind en Jeugd/Hobby/Natuur en Regionaal. Een druk pakket maar oooooh zo leuk!

Tal Maes - Food fotografe en receptenmaker

Eet, kookt, schrijft, fotografeert, maakt én verzamelt kookboeken. Alweer meer dan 17 jaar schrijft ze recepten voor verschillende tijdschriften (oa Allerhande en ELLE eten). Verder schreef of werkte ze mee aan tientallen kookboeken, waaronder Kitchen Table Food, Opperdepop! en Relax Mama! Woonde recentelijk 5 jaar in de VS waar ze een liefde voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse keuken ontwikkelde.

Onze partners