What's cooking 2017

Kookboek van het Jaar verkiezing 2017

Ook in 2017 organiseert De Kookboeken BV van Fusina Verloop en Henk-Jan Kakebeen de Kookboek van het Jaar-verkiezing; de 11e editie! Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen worden opgeroepen kookboeken in te sturen. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland & Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat de Kookboek vh Jaar verkiezing in z'n werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordeelt. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak uit alle ingezonden kookboeken een keuze te maken. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels.

De genomineerden 2017

Er zijn vier Nederlandse en twee vertaalde kookboeken genomineerd voor het Kookboek van het Jaar 2017. Uit de ingezonden vertaalde inzendingen werd The Green Kitchen at Home (David Frenkiel en Luise Vindahl, Becht) gekozen, evenals Bowls of goodness (Nina Olsson, Luitingh-Sijthoff).
Van de Nederlandse kookboekentitels nomineerde de vakjury Leafs (Carola de Kanter, Good Cook), Pindakaas (Marije Sietsma & Saskia Lelieveld, Loopvis), Smokey Goodness 2 (Jord Althuizen, Kosmos uitgevers) en het Vlaamse kookboek Zot van de Noordzee (Jan Kegels, Manteau).
Lees hier het juryrapportVerrassend genoeg won Jord Althuizen met zijn boek Smokey Goodness vorig jaar de Kookboek van het Jaar-prijs. Uitgeverij Good Cook ontving de Gouden Garde Publieksprijs 2016 voor Zuur.
Breng hier je stem uit op één van de zes genomineerden voor de Gouden Garde Publieksprijs 2017.

de winnaars

De vakjury bepaalt uiteindelijk welke titel de winnaar van de Kookboek van het Jaar vakjuryprijs 2017 wordt. Vanaf maandag 16 oktober kan iedereen meebepalen welke van de 6 genomineerde kookboeken de Gouden Garde Publieksprijs verdient door een stem uit te brengen via deze site. Stemmen kan tot en met donderdag 9 november 23.59 uur! 

Overige awards

Vanzelfsprekend hebben wij respect voor de wereld waarin wij leven en daarom beloont Slow Food Youth Network het meest duurzame kookboek. Zij kozen vorig jaar voor Bonen van Joke Boon (Carrera culinair). De award voor de beste kookboeken vormgever en/of fotograaf werd toegekend aan Erik Rikkelman (vormgever) & Remko Kraaijeveld (fotograaf) van Smokey Goodness.

De uitreiking

Zoals ieder jaar is de über feestelijke Kookboek van het Jaar prijsuitreiking voor alle deelnemers, genomineerden, winnaars, uitgeverijen en de (culinaire)pers op een bijzondere locatie. Dit jaar maken we de winnaars op vrijdag 10 november bekend in het Foodyard Amsterdam, een clubhuis en inspiratiecentrum voor horeca professionals. Bekijk hier de uitreiking 2016 bij RTL live! 

Organisator Fusina wint special award bij de Gourmand World Cookbook Awards

Het jubileumkookboek 'Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016' is de winnaar in de categorie ‘Special Awards’ van de Gourmand World Cookbook Awards 2017. De prijs, welke wordt beschouwd als de meest prestigieuze in de culinaire boekenwereld, is uitgereikt door de organisator Edouard Cointreau.

Important

  • Start: 1 juli 2017
  • Sluitingsdatum: 6 okt 2017
  • Nominaties: 16 okt 2017
  • Kookboeken7daagse: 11-19 nov 2017
  • Prijsuitreiking: 10 november 2017

Voor in je mailbussie

Ja graag, die nieuwsbrief!

Samen delen:

Delen |
 

Onze partners