Kookboek van het jaar verkiezing in 2007

In 2007 is de eerste editie van de Kookboek van het Jaar verkiezing georganiseerd. Initiatiefnemer en kookboeken liefhebber Fusina Verloop vond het de hoogste tijd voor een landelijk kookboeken evenement in Nederland. In 2007 heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en heeft het evenement in samenwerking met kookboek schrijvers en ondernemers Julius Jaspers en Jonah Freud georganiseerd.

Een sfeervol culinair evenement

De sfeer was heel erg goed. Diverse uitgeverijen presenteerden hun nieuwste kookboeken, verschillende koks kwamen de verschillende keukens koken. Zo werd er door Lonny Gerungan Indonesisch gekookt, Jeroen Bavelaar demonstreerde zijn moleculaire kookkunsten, Faisel Rajjib & Arun Swamipersaud kookten surinaamse hete kaajman en Annette van Ruitenburg maakte authentieke Texelse gerechten. De lancering van het boek De Culinaire Grootmeesters vond plaats in aanwezigheid van maar liefst acht topkoks!

De aftrap werd gegeven met de Iens proeversacademy voor kids, Ilja Gort kwam wat van zijn wijnen laten proeven en bakker Fred Tiggelman voorzag de hele Kauwgomballenfabriek van een heerlijke broodgeur.

Bekijk het foto verslag van de kookboek van het jaar verkiezing in 2007.

De prijsuitreiking

Aan het eind van de middag werd de benoeming van het kookboek van het jaar 2007 bekend gemaakt door de jury bestaande uit Jonah Freud, eigenaresse van de Kookboekhandel, Maartje Stuive, oprichter Keizer Culinair, Janneke Vreugdenhil, schrijvende kok & kokende schrijver, Sandor Schiferli, culinist, Peter Kooijman, fotograaf en Makkie Mulder, hoofdredactrice van culinair magazine Delicious.

Bekijk de genomineerde kookboeken en winnaars van de verkiezing in 2007.

De winnende kookboeken

Thuis bij Jamie

Jamie laat zien dat je met ingredi├źnten uit eigen moestuin perfect kunt koken. Hij blijft zichzelf overtreffen met nieuwe kookboeken.

Lees meer over Thuis bij Jamie

De keuken van ons moeder

Het cultureel erfgoed van de Belgische keuken. Het boek bevat 120 authentieke recepten van Vlaamse en Waalse moeders.

Meer over De keuken van ons moeder