De keuken van ons moeder

De keuken van ons moeder gaat over het cultureel erfgoed van de Belgische keuken. Het boek bevat 120 authentieke recepten van Vlaamse en Waalse moeders. Allemaal klassiekers uit de Belgische keuken, voorzien van geweldige persoonlijke verhalen en prachtig fotomateriaal.

Het Belgisch culinair erfgoed wordt al generaties lang door 'onze' Belgische moeders onderhouden. Veel van deze recepten worden van moeder op dochter doorgegeven. Zo houden zij de traditie en de link met het verleden in stand, iets waar in onze moderne tijd soms te weinig aandacht aan wordt besteed. Denk maar aan witloof met kaas en ham, stoemp en hutsepot, stoofvlees, allerlei bereidingen met gehakt, konijn met pruimen, rijstpap en appeltaart. Deze gerechten komen zowel in Vlaanderen als in Wallonië op tafel.

De jury over het kookboek

We kunnen vaststellen dat alle boeken die uitgeverij Homarus op de markt brengt er uitspringen. Zowel uiterlijk als inhoudelijk getuigen ze van liefde voor het uitgeven, het eten en de mensen voor wie ze bestemd zijn.

Een kijkje in het kookboek

Informatie over het kookboek

Auteur: Filip Verheyden
Fotografie: Tony le Duc
Uitgeverij: Homarus
ISBN: 9789077695661
Prijs: € 31,50

Bestel de keuken van ons moeder bij Kookboek.nl