Verkiezing 2008

Winnaars juryprijzen 2008 | Nederlands & Vertaald

De vakjury heeft uit de 10 genomineerden voor de verkiezing 2 winnende kookboeken gekozen.

Raapsteeltje van Simone Kroon en Sándor Schiferli is het winnende kookboek in de categorie Nederlands. Het boek van uitgever Terra/Lannoo is een zeer waardevol boek met fraaie foto's en een hoge documentwaarde. Behalve een mooi kookboek is het een naslagwerk dat de veranderende situatie op het gebied van streekproducten vastlegt. Een boek dat over tien of zelfs vijftig jaar teruggepakt zal worden.

De Creoolse keuken is het winnende vertaalde kookboek. De uitgave van Unieboek is een mooi en aantrekkelijk boek, met een zeer uitgebreid repertoire van recepten van Guadeloupe, opgetekend door Babette Rozières. Ze geeft een water in de mond lopende kijk op een keuken waar bijna niemand iets van weet, aan onze kant van de oceaan.

De Gouden Garde | Publieksprijs 2008

Naast de juryprijzen is dit jaar de Gouden Garde Publieksprijs uitgereikt. Het publiek heeft bepaald welke van de 10 genomineerde kookboeken verkozen is tot het Kookboek van het Jaar. De gehele maand oktober hebben kookliefhebbers gestemd op uw favoriete kookboek.

Volgens het publiek is het Kliekjesboek van Puck Kerkhoven het beste kookboek van 2008. Het kookboek van uitgeverij de Boekenmakers is een leuk idee dat fris is vormgegeven, met smakelijke, goed uitvoerbare recepten. Het hele boek draait rond het thema kliekjes en restjes uit de voorraadkast.

Lijst met deelnemende titels

Klik op de onderstaande link om de lijst met deelnemende titels voor de verkiezing van het kookboek van het jaar te bekijken. Onderstaande titels zijn door de diverse uitgeverijen ingestuurd om mee te dingen naar één van de kookboekprijzen in 2008.

  • Boekenoverzicht 2008