Kookboek van het jaar 2009 in de media

SBS Shownieuws

Afgelopen dinsdag werd in het SBS6 programma shownieuws aandacht besteed aan het winnende kookboek Wat van Fair komt...van Ramon Beuk:

Ramon Beuk op SBS Shownieuws.nl 

De Telegraaf

Culinair Journalist Felix Wilbrink reageert verbaasd op de commotie die ontstaan is na de winst van het Albert Heijn kookboek tijdens de Kookboek van het Jaar verkiezing in 2009.

Lees hier het weblog artikel van Felix Wilbrink

Misset Horeca

De reactie van Misset Horeca op de Kookboek van het Jaar verkiezing in 2009: "Geen sterrenchef, geen bekende kok, maar supermarktketen Albert Heijn heeft de verkiezing Het Beste Kookboek van 2009 gewonnen met haar titel ‘Twaalf maanden lekker eten.’ De publieksprijs gaat naar Ramon Beuk."

Lees het volledige artikel van Misset Horeca 

Zestz

AH’s 12 maanden lekker eten wint twee juryprijzen. De publieksprijs gaat naar Wat van Fair komt van Ramon Beuk. Vette pech voor de boekhandels die een graantje hoopten mee te pikken van het winnende Kookboek van het Jaar 2009. 12 maanden lekker eten is alleen bij de filialen van Albert Heijn verkrijgbaar. 

Lees het volledige artikel op Zest.nl

Brutsellog

Dinsdag 3 november was het zover, voor het derde achtereenvolgende jaar werd het Kookboek van het Jaar verkiezing georganiseerd en voor de tweede keer werd het gehouden bij Studio Bazar in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

Lees het volledige artikel op Brutselblog.nl

Smartday

Vandaag is hij weer gevallen en ik zat zelf in de jury, althans in de vakjury (de gouden garde is de publieksprijs van de Kookboek van het Jaar verkiezing). Feestje in de Kauwgomballenfabriek met iedereen die er in boekenland toe doet, lekkere hapjes uit de genomineerde boeken en Gilles, who else, die lekkere glaasjes schenkt.

Lees het volledige artikel van Julius op Smartday.nl

Horeca entree

Het kookboek 'Een dag bij elBulli' van Ferran Adrià is de winnaar van de categorie Chefs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Dit is een nieuwe categorie in deze derde editie van de verkiezing. Ook een nieuwe categorie is Beste Initiatief. Hierin won 'Gezond eten rond chemotherapie'.

Lees het volledige artikel op HorecaEntree.nl

NRC Next - Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil kan de keuze van de jury voor het kookboek van het jaar best begrijpen, maar ziet wel in dat het een verrassende keuze was voor het AH kookboek 'Twaalf maanden lekker eten'.

Lees het volledige artikel van Janneke Vreugdenhil op nrcnext.nl

PtitChef.com

Ptit chef schrijft over de verrassende keuze voor het kookboek '12 maanden lekker eten' als Kookboek van het Jaar. "Ik begrijp het argument van de jury wel: dit is een van de basiskookboeken waarmee mensenmassa's leren koken."

Lees het volledige artikel op Ptitchef.com

Slow Food Nederland

"De verrassende winnaar van de verkiezing "Kookboek van het jaar 2009" is 'Twaalf maanden lekker eten', een uitgave van Albert Heijn. Deze titel passeerde gedoodverfde kandidaat 'Arabia' door Merijn Tol en Nadia Zerouali en 'Tough Cookie' van Lotje Deelman."

Lees het volledige artikel op SlowFood.nl

Jonah Freud over de Kookboek van het Jaar verkiezing

"Door de jury werd het boek 12 maanden lekker eten van Albert Heijn als winnaar aangewezen. Op z’n minst opmerkelijk kunnen we stellen. Een boek wat alleen te koop is bij de groot grutter, waarin producten gebruikt worden die bij hun verkrijgbaar zijn en waar in tegenstelling tot bij de meeste kookboeken veel geld gespendeerd kan worden aan het produceren. Hoe kan het dan, vraag ik me af dat er een dergelijk lelijk uitziend boek gemaakt wordt. Zijn we dan de afgelopen twintig jaar geen stap verder gekomen…."

Lees het volledige artikel van Jonah Freud

Fair Trade International

Fair Trade over de winnaar van de publieksprijs, het kookboek 'wat van fair komt' geschreven door Ramon Beuk.

Lees het volledige artikel op FairTrade.nl

Beste kookboeken 2009

Juryprijzen 2009

Beste kookboek Nederlands
en overall winnaar
12 maanden Albert Heijn

Beste kookboek vertaald
Specerijen

Beste chefs kookboek
Een dag bij El Bulli

Beste kookboek initiatief
Gezond eten rond chemotherapie

Publieksprijs 2009

Wat van fair komt

De winnaar van de Kookboek van het Jaar Gouden Garde pubieksprijs 2009.

Uitgeverij Fontaine