De kookboek van het jaar verkiezing in 2010

Op woensdag 8 september kwam de vijfkoppige vakjury bijeen in het Miele Inspirience Centre. Uit alle inzendingen nomineerden zij in totaal 12 kookboeken. Op dinsdag 2 november zijn de winnaars van de verkiezing bekend gemaakt.

Bekijk de winnaars van de kookboek van het jaar verkiezing 2010

Bekijk de genomineerde kookboeken

Per categorie één titel. De categoriën zijn: nederlands, vertaald, chefs en beste intiatief. Gedurende de periode tot de uitreiking (dinsdag 2 november) kon het publiek een stem uitbrengen op hun favoriete kookboek.

Traditiegetrouw was op de eerste dinsdag van november de prijsuitreiking. Een feestelijke happening voor iedereen uit het kookboekenvak en de pers.
Sylvia Witteman gaf die middag de aftrap voor de Kookboeken7daagse die van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 november 2010 gehouden wordt. 

Gouden Garde Publieksprijs

Ook in 2009 werden de 5 winnende kookboeken verloot onder alle stemmers op de Gouden Garde Publieksprijs. De winnaars kregen de 5 kookboeken in een grote doos thuis afgeleverd.

Emile Hoogendoorn is één van de gelukkigen:
"Ik heb op 'koken met passie' gestemd omdat ik het een leuk initiatief vind om allerlei Amsterdamse horecaprojecten voor mensen met een beperking te bundelen en te zien dat je met eenvoudige ingrediënten een lekkere maaltijd kan bereiden."

Door te stemmen maakte je kans op alle winnende kookboeken 2010. Het stemmen startte na bekendmaking van de genomineerde kookboeken. Het publiek kon zodoende meebepalen welke titel de publieksprijs verdiende.

Wie heeft de meeste kookboeken van Nederland?

Tot de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking -begin november- zijn wij op zoek naar de persoon met de grootste verzameling kookboeken van Nederland. Iedere maand zullen we u op de hoogte houden wie deze persoon is & hoe hoog de teller staat. Alleen diegene die de kookboeken in privé bezit heeft kan zich aanmelden via info@kookboekvanhetjaar.nl

De uiteindelijke winnaar krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de Kookboek van het Jaar prijsuitreiking 2010 èn mag voor 150 euro kookboeken bestellen bij kookboek.nl

 

Onze partners