Winnaars kookboek van het Jaar 2010

De winnaars de Kookboek van het Jaar verkiezing zijn bekend! De vakjury heeft op dinsdag 2 november bekend welke kookboeken in de prijzen vallen. In totaal zijn er vijf prijzen uitgereikt: 4 vakjury prijzen & 1 publieksprijs.

Kookboek van het jaar juryprijzen 2010

Onderstaand de winnaars in de categoriën Nederlands, Vertaald, Chefs en Beste initiatief:

Beste kookboek Nederlands: Home Made

Beste kookboek vertaald: Receptenboek voor mijn baby

Beste chefs kookboek: Toscanini venticinque

Beste kookboek initiatief: Hartverwarmend

Kookboek van het jaar publieksprijs 2010

Alle genomineerde kookboeken maakten ook kans op de Gouden Garde Publieksprijs 2010. De Gouden Garde publieksprijs gaat naar het kookboek dat de meeste stemmen heeft gekregen van Nederlandse kookliefhebbers!

Gouden Garde Publieksprijs 2010: Topkoks voor thuiskoks no.3

Dit jaar bestaat de de Gouden Garde 2010 prijs uit -hoe kan het anders- een gouden garde. Daarnaast ontvangt de winnaar een prijzenpakket van Magimix bestaande uit:
1 Magimix C3200 XL, 1 Magimix Vision toaster & 1 Magimix Le Duo PLus XL ter waarde van €847.- De winnaar met het Beste Initiatief ontvangt een serie exclusieve producten van het scandinavische merk Menu ter waarde van €850, Een winebreather, waterkaraf, een snij- en serveerset, cool coat picnic & de Menu steam tower.
De Bijenkorf stelt een prijzenpakket samen bestaande uit een aantal Bijenkorf waardige lekkernijen voor de winnaars van de Chefs, Nederlands & Vertaalde kookboeken 2010. 

Onlangs maakten wij filmpjes van de genomineerden 2010. Zij kregen ongeveer 1 minuut de tijd om iets te vertellen over het hoe & waarom van hun kookboek. Kijk onder 'meer informatie over de genomineerden' per categorie en geniet van deze bijzondere èn bijzonder leuke filmpjes! 

Genomineerde kookboeken categorie Nederlands

Genomineerde kookboeken categorie Vertaald

Genomineerde kookboeken categorie Chefs

Genomineerde kookboeken categorie Beste initiatief

 

Onze partners