Vakjury Kookboek van het Jaar 2010

Ook dit jaar bestaat de vakjury uit een mix van vijf mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de ingezonden kookboeken zullen beoordelen. Natuurlijk moet de receptuur kloppen. Daarnaast let de jury op vormgeving en originaliteit. Maar waar het vooral om gaat is dat deze vakmensen het er alle vijf over eens zijn dat dat ene speciale kookboek de titel Kookboek van het Jaar verdient!

Anneke Ammerlaan

Kookboekenmaker en trend onderzoeker
Al meer dan 15 jaar volgt ze de trends in de (thuis)keuken. Haar visie ontwikkelde het vrouwenblad Libelle en TIP. Ze was betrokken bij de opzet van o.a. AllerHande. Nu is ze hoofdredacteur van Smaakmakend, hét tijdschrift over biologisch eten. Daarnaast heeft Anneke Ammerlaan meer dan veertig kookboeken geproduceerd.

Willem Groeneveld

Eén van de meest toonaangevende culinair fotografen van NL
Naast redactioneel en commercieel fotograaf is Willem Groeneveld initiatiefnemer van ZTRDG.nl. Deze website biedt inspiratie voor koken met eerlijke en seizoensgebonden ingrediënten, geeft de leukste culi-adresjes en vertelt mooie verhalen over boeren en tuinders.

Caroline Hulsenbeck

Culinaire redacteur ELLE eten
Caroline werkt inmiddels ruim 10 jaar in de culinaire scene. Ze schreef voor onder meer Horeca Journal, Man en Mo’Media, gaf kookles bij Keizer Culinair en de AllerHande kookschool. Van '02 tot '03 was Caroline redacteur van AllerHande & tot '05 verantwoordelijk voor de kookboeken van Albert Heijn. Sinds twee jaar werkt ze bij ELLE Eten.

Matthijs van der Lely

Algemeen directeur en mede-eigenaar van Selexyz boekhandels
Voor, tijdens en na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool te Den Haag werkte Matthijs van der Lely in verschillende horecabedrijven in Nederland en Inter*Continental Hotels in het buitenland. Inmiddels is Matthijs een bekend gezicht in de boekenwereld. Hij is een serieuze hobbykok en gepassioneerd boekverkoper.

Judith Osborn

Ontwerpster & tv-maakster
Judith heeft in zoveel sterrenrestaurants gegeten dat ze er het heelal mee kan vullen. Hoewel ze al genoegen neemt met een bitterballetje is ze een ware liefhebber van goed eten. Bij de plaatjes van mooie gerechten loopt het water haar al in de mond. Het is geen geheim dat Judith voor het slapen gaan liefst bladert, leest, kijkt en zich verlekkert in.. een kookboek. Zij noemt dit dan ook 'culiporno' en niets is beter voor de nachtrust.

 

Onze partners