Programma Kookboek van het Jaar 2011

Consumenten evenement, 12 & 13 november

Terug van weggeweest is het consumenten evenement: het weekend van 12 & 13 november konden alle kookliefhebbers verschillende kookboeken auteurs ontmoeten, deelnemen aan een workshop, een demo volgen of hun favoriete kookboek laten signeren. De locatie was Oldenhof in Hilversum en Kookpunt in Rotterdam. Naast de traditionele elementen organiseerden wij wederom een Kookboeken7daagse in de week van 12 tot en met 18 november 2011.

De uitreiking van de Kookboeken van het Jaar prijzen, 14 november

Maandag 14 november was de uitreiking van het Kookboek van het Jaar en reikte de voorzitter van de vakjury de vakprijzen uit tijdens een feestelijk happening. Op het programma stond het eerste Kookbal van Nederland: een kookboeken diner en feest ter gelegenheid van ons 5-jarig jubileum! Op maandag werd s middags een symposium georganiseerd over het Kookboek van de toekomst. Ook ontvangt Johannes vam Dam uit handen van Topchef Julius Jaspers die avond de Johannes van Dam prijs voor zijn hele oeuvre, kookboekencollectie & -kennis.

'Kookboek van de toekomst' symposium

Ter gelegenheid van onze 5e editie organiseren wij op maandag 14 november om 15.30 uur een symposium over 'Het kookboek van de toekomst'. Voor deze gelegenheid hebben wij experts gevraagd in 5 minuten iets te zeggen over dit onderwerp. Het programma wordt aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Scato van Opstall, oa auteur van Keet Smakelijk. Aan het woord komen Edine Russel, hoofdredactrice van Elle eten, e-book specialist en kookboekenkenner Bas Vermond, de Vlaamse uitgever Tony le Duc, een dame die geen enkel kookboek in haar bezit heeft, de dames van uitgeverij Snor, Fon Swart, Annette van Ruitenburg en een kookboeken verkoper uit NYC in the usa. Ook lanceren wij deze middag een bijzondere kookboeken app. Mede organisatoren van dit eerste kookboeken symposium van Nederland zijn Juliet Deijmann (Kookboekenleslokaal de Sperwer) en Ronald de Nijs (Zestz).

In de weken voor de verkiezing houden wij een een enquete over 'Het Kookboek van de toekomst'. De uitslag zullen wij op 14 november met u delen.

Kaarten voor het symposium 'Het kookboek van de toekomst'

Kaarten a €15,- kunt u reserveren door een mailtje te sturen naar info@kookboekvanhetjaar.nl. Reserveren is een must.
De aanvang van het symposium is 15.30 uur. De locatie is The Colour Kitchen Amterdam, Jan Evertsenstraat 747.

Spetterende kookboekenparty

Het avondprogramma -aansluitend op de prijsuitreiking- bestaat uit een diner ism ZTRDG, De Daverende dipsaus show, Picnic in the Park met bijpassende dipsauzen en de groente Bingo van Han de Kroon.
In de Eet-o-theek vloeien culinaire en podium-kunsten samen als haute cuisine voor ogen, oren, neus en mond. Totaaltheater met een bite. Speciaal voor de 5e editie van de verkiezing: 'Kookboek van het jaar', presenteert de Eet-o-theek een verrassende show in smaak en geluid!
Zie voor meer informatie www.superhallo.nl
Johannes van Dam ontvangt deze avond uit handen van Julius Jaspers een speciale award!

Kaarten voor het kookboeken gala bestellen
Kaarten voor dit eerste Kookboeken gala inclusief diner kosten €55,-
Mocht u ook het symposium bijwonen dan vervalt de € 15,- en betaalt u in totaal € 55,-. Aanvang: 18.30 uur Locatie: The Colour Kitchen Amsterdam
Kaarten bestellen kan via info@kookboekvanhetjaar.nl of telefonisch 06-26530097

De beste kookboeken van 2011