Vakjury 2012 bekend

Ook dit jaar is het de organisatie gelukt een diverse vakjury bij elkaar te krijgen. Donderdag 10 mei heeft de jury met elkaar kennis gemaakt. Daar legde de vakjury de voorwaarden voor de verkiezing van 2012 vast. Een levendige discussie tussen 5 inspirerende mensen met verschillende vakgebieden maar één grote gemene deler: kookboeken! Graag stellen wij de gloednieuwe vakjury aan u voor.

Juliet Deijmann

Juliet is eigenaresse van kookboekenwinkel De Sperwer in de Amsterdamse Pijp. Door de grote internationale collectie kookboeken, die wekelijks aangevuld wordt, heeft menig chef, hobby of thuiskok de weg naar De Sperwer gevonden. De Sperwer heeft een open keuken waar dagelijks gekookt wordt door Juliet. Niet alleen om recepten uit de nieuwste kookboeken te proberen maar ook voor catering, privé diners en de specialiteit van het huis: biologische gegrilde kip, take-away. Kortom de lekkerst ruikende kookboekenwinkel die er is!

Joke Boon

Joke Boon kan sinds haar vierde jaar niet meer ruiken en daardoor bijna niets meer proeven, omdat ruiken voor ruim 90% voor de smaak zorgt. Toch heeft zij een enorme liefde en passie voor koken en eten. Ze schreef zelfs een kookboek: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen. Naast het schrijven en bedenken van recepten, geeft Joke (kook)workshops, houdt ze lezingen over reuk en smaak, geeft ze op basisscholen reuk- en smaakles, recenseert ze kookboeken, schrijft ze culinaire artikelen en is ze voor diverse bladen en media columnist.

Jacques Hermus

Jacques Hermus schrijft als journalist voor het Dagblad van het Noorden en de GPD-kranten over eten en drinken. Al tien jaar verzorgt hij wekelijks met Theo Zandstra restaurantrecensies voor het Noorden en dagelijks een dagmenu voor diverse kranten, bespreekt hij kookboeken en reist hij de wereld over voor culinaire reportages en wijnverhalen. Voor zijn bedrijf JHT ontwikkelt Hermus culinaire producties en publiceert hij in tijdschriften als En France, Bouillon, Winelife en Noorderland.

Schilo van Coevorden

Schilo Van Coevorden (Executive chef Tunes Restaurant & Bar by Schilo Conservatorium Hotel Amsterdam) werkte in Londen en Dubai, opende restaurant Blakes, het restaurant van The College Hotel Amsterdam en zijn eigen restaurant “Schilo” in het Spaanse Marbella. ‘Ik heb geleerd Frans te koken, dat is mijn koks-DNA. Maar door invloeden uit Japan, het Midden-Oosten en Spanje kom ik tot een fusionkeuken.’ Hij droomt van eerherstel voor het Hollandse product; alle gerechten zijn dan ook bereid met Nederlandse producten met een internationale allure.

Erik Rikkelman

Erik Rikkelman werkt als art director in Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor veel kookboeken. Enkele van zijn succesvolle boeken zijn: IJstijd (winnaar Gouden Garde Publieksprijs 2011), De Banketbakker (Special Award van de internationale Gourmands jury 2011), Recettes pour bien vivre (genomineerd Kookboek van het Jaar 2011, categorie vertaald), Bonbon en Koekje.

 

Onze partners