Genomineerde kookboeken Nederlands 2013

Echt eten - Jonathan Karpathios (Karakter uitgevers)

Een verrassend boek door de eenvoudige maar ontzettend originele receptuur. Een erg maakbaar boek voor iedereen die eens iets anders wil klaar maken zonder al te veel poespas. Korte ingrediëntenlijsten! Een nieuwe manier van ingrediëntengebruik, natuurlijk volgens de seizoenen. Echt een boek van nu. Ook leuk om te lezen waar alle ingrediënten uit het boek vandaan komen, Jonathans leveranciers komen allemaal even langs. Maak Jonathan's lievelings gerecht of bekijk het filmpje van Jonathan zelf!

Bekijk de video over Echt eten

Home Made - Yvette van Boven, kookboek van het jaar genomineerde

Gastrovan - Olivier, Jeroen en Sjaak (Uitgeverij Komma)

Dit avontuurlijke boek moet werkelijk iedereen aanspreken. Een jongensdroom. Het is een spannend reisverslag waar het enthousiasme vanaf spat. De receptuur is klassiek, er wordt gekookt volgens de plaatselijke receptuur en/of de ingrediënten uit elke streek waar de Gastrovan in Zuid Europa stopt. De verhalen over de ontmoetingen onderweg zijn vrolijk en inspirerend. Neem een kijkje in het avontuur of maak n recept.

Bekijk de video over Gastrovan

Werken met vis - Bart Van Olphen (Carrera Culinair)

Een heel erg praktisch boek dat een stuk angst weghaalt bij de lezer. Door middel van stap voor stap beschrijvingen wordt goed uitgelegd hoe elke vis bereid kan worden. Dit boek biedt een stuk zekerheid in elke keuken. Neem een duik in het boek.

Bekijk de video over Werken met Vis

 

Onze partners