Genomineerde kookboeken Vertaald 2013

De smaken van Spanje - Claudia Roden (Fontaine uitgevers)

Dit is meer dan een bijbel. Claudia zorgt zoals altijd voor verdieping en een tweede laag. Het is bijna een documentaire. Alle regio’s worden belicht en de prachtige fotografie en vormgeving maken er een heerlijk lees- en kookboek van. Voor altijd is duidelijk dat de Spaanse keuken zoveel meer is dan olijfolie en chorizo! Een smakelijk gerecht.

Bekijk de video over De smaken van Spanje

POLPO - Russell Norman (Karakter uitgevers)

Een boek dat zowel qua onderwerp als vormgeving heel origineel is. Door de bijzondere rug valt het ook nog eens perfect open. De naam van het boek verwijst naar het gelijknamige restaurant in Londen. Door de prachtige foto’s krijg je zin om alle gerechten en cocktails meteen te gaan maken. Een boek waar veel liefde in zit! Een receptje. En zo ziet het er uit!

Bekijk de video over POLPO

Virgin to veteran - Sam Stern (Good Cook)

Ieder kind dat op kamers gaat, moet dit boek hebben of krijgen! Sam Stern is een verrassende jongen, die al zo lang kookt als hij kan herinneren. Jongeren zullen zich in zijn hippe, snelle boek herkennen, dat letterlijk vol staat met veel recepten, tips en trucs.  De titel kan op twee manieren uitgelegd worden. Met dit boek motiveer je jongeren om zelf te koken. Een spread uit het boek of bekijk t filmpje van Sam Stern himself!

Bekijk de video over Virgin to veteran

 

Onze partners