Vakjury 2013

Ieder jaar is het weer een groot feest 5 bijzondere mensen te vragen voor onze vakjury. Mensen die wij bewonderen, waarderen en die uitblinken in hun vak. Zij hebben de belangrijke taak de ingezonden kookboeken te beoordelen en het er met elkaar over eens te worden dat de genomineerde en winnende kookboeken een unieke prijs verdienen. Wij zijn ieder jaar blij verrast hoe serieus & vakkundig dit gebeurt! Mogen wij onze brand new vakjury aan u voorstellen:

Colette Beyne

Colette Beyne verruilde bijna 25 jaar geleden het onderwijs voor de tijdschriftenwereld. Zij begon als culinair redacteur bij Libelle, schreef daarna voor Tip Culinair en is sinds 15 jaar het culinaire gezicht van Margriet. Haar passie voor alles wat met eten & drinken te maken heeft deelt ze via haar producties in het blad en op de website, twitter(@MargrietColette) en haar blog De keuken van Colette. Krijgt elk nieuw verschenen kookboek op haar bureau en heeft dus een aardige collectie opgebouwd!

Yvette van Boven

Yvette van Boven verdeelt haar tijd tussen Amsterdam & Parijs. Zij werkt als freelance food styliste, illustrator, schrijft recepten en columns. Ze heeft, samen met neef Joris Vermeer een restaurant & catering bedrijf Aan de Amstel. Haar werk staat in vele bladen en kranten. Ook schreef zij meerdere kookboeken: zij won in 2010 met Homemade de Kookboek van het Jaar verkiezing & werd vorig jaar genomineerd met Homemade winter. Homemade verscheen wereldwijd, werd vertaald in het engels, duits & frans.

Hans Robertus

Hans Robertus startte zijn carrière bij een klein design adviesbureau. Na een jaar vertrok hij naar Océ en na tien jaar ging hij aan de slag bij Philips Design, respectievelijk als Design Manager en Senior Studio Director. In 2009 werd hij directeur van Dutch Design Week. Daarna was hij daarnaast ook creative director van de Design Coöperatie Brainport, die design ambities van de regio Eindhoven promoot. Op dit moment is Hans als partner verbonden aan de Holland Branding Group en maakt hij deel uit van het Designlink operationeel team.

Peter Lute

Peter Lute, gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zijn zintuigen bouwde 2 historische buskruitfabrieken om tot unieke locaties. Met 10 jaar ervaring vanuit LUTE Restaurant in Amstelveen en sinds kort EXPLORE in Muiden verbreden hij en zijn vrouw, Marieke, hun horizon op het gebied evenementen. Peter, bekend van het programma MasterChef heeft 2 kookboeken uitgebracht ELEMENTS 01 & EXPERIENCE 02. Geen standaard boeken, maar een reis.

Daan van der Valk

Daan van der Valk, winkelmanager en Beste Boekverkoper 2012 werkt sinds drie jaar bij H. de Vries Boeken in Haarlem, één van de nog weinige zelfstandige onafhankelijke boekhandels. Voor de kookboeken rubriek organiseert hij activiteiten waaronder de populaire Eat&Read diners. Een keer per jaar loopt Daan stage in het buitenland om zijn blik op het vak te verfrissen. Daan zorgt als geen ander dat de boekhandel niet ingedut raakt; sterker nog hij geeft de boekhandel weer een extra positief imago!

 

Onze partners