De 11e editie van de Kookboek van het Jaar verkiezing

In 2017 organiseren wij de 11e editie van de Kookboek van het Jaar verkiezing. Vanaf 1 juli kunnen alle uitgeverijen en kookboekenmakers kookboeken insturen. Kookboeken die zijn verschenen tussen 8 oktober 2016 en 6 oktober 2017 dingen mee naar de wedstrijd om het beste kookboek van Nederland en Vlaanderen. Op maandag 16 oktober maken we de 6 genomineerden bekend. De titel met de meeste stemmen wordt de publiekslieveling van 2017. Ook de vakjury kookt, test, leest, checkt, voelt en proeft alles uit de kookboeken en beslist uiteindelijk welk boek de Kookboek van het Jaar 2017 prijs ontvangt. 
Omdat een kookboek (bijna) altijd door een team gemaakt wordt en wij niet alleen de auteur maar ook zeker de vormgevers, fotografen en foodstylisten extra willen belonen reiken we daar voor een speciale award uit. Alle deelnemende kookboeken komen daar voor in aanmerking en we hebben hier een speciale jury voor samengesteld.
Ook houden wij van de wereld waarin wij leven, geven wij om het milieu en dus beloont Slow Food Youth Network het meest duurzame kookboek met een award!
Alle prijzen en awards ontvangen de auteurs en uitgeverijen tijdens een speciale, exclusieve kookboeken party op vrijdag 10 november in de Centrale Markthallen Amsterdam!

 

Onze partners