Inzendingen Kookboek van het Jaar 2017

Hier vindt u alle kanshebbers op de Kookboek van het Jaar prijs 2017. Tot en met vrijdag 6 oktober middernacht konden alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen kookboeken insturen. De vakjury koos uit alle inzendingen 6 genomineerde titels. Uit deze 6 parels koos zowel de vakjury als het publiek de absolute kookboekenwinnaars van 2017! Vanaf maandag 16 oktober is er gestemd via deze site voor de Gouden Garde publieksprijs. Kookboeken voorzien van een * dingen mee voor het meest duurzame kookboek van 2017. De duurzame award wordt uitgereikt door Slow Food Youth Network. Deze jury bestaat uit Sem Roefs (cateraar, projectleider bij de Food Hub), Naresh Ramdjas (chef Nareshtaurant, oud Masterchef finalist), Lisa de Koning (oprichter SFYN Deventer, Eigenaar Foodtruck-onderneming Mr Hapje) & Melissa Korn (zelfstandig projectleider bij oa. Food Cabinet, Food Film Festival & de Food Hub).

Categorie Nederlands

Bakken met haver, Natascha van der Stelt, Aerial Media Company, isbn 9789402601732, € 22,50

Bier aan tafel, Arvin C. Bergström, Koken met krullen, isbn 9789082384413, € 21,50

Bloemen met smaak*, Anna Koster, KNNV uitgeverij, isbn 9789050116053, € 24,95

Chef met lef, Nigel van der Horst, Luitingh-Sijthoff, isbn 9789024577590, € 20,00

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus, Manteau, isbn 9789022334232, € 24,99

De Culinaire ziel van Nederland, Eddie Niesten, Garant uitgevers, isbn 9789044133516, € 49,00

Easy Nordik, Dágny Rós Ásmundsdóttir, Manteau, isbn 9789022333631, € 24,99

Easy Vegan*, Sanne van Rooij, Kosmos uitgevers, isbn 9789021565699, € 20,00

Een krat vol recepten*, Eefje Brugman, Nijgh & Van Ditmar, isbn 9789038803685, € 28,50

Empty the fridge*, Jennifer Schleber, Van Halewyck, isbn 9789461316141, € 19,99

Flavors of Bonaire, Rick van den Broek, Orangerie De Pol, isbn 9789082749908, € 34,99

Food Talk, Kim Feenstra & Benine Bijleveld, Kosmos uitgevers, isbn 9789021565965, € 20,00

Fratello & Sorella, Frans van Munster & Karin van Munster, Prometheus, isbn 9789044634082,€ 22,50

From farm to fork in The Netherlands*, Nico Dingemans, Hospitality in Health, isbn 9789082564266, € 29,95

Good Food Book - party edition, Happy sharing, FDBCK foundation, isbn 9789082575453, € 9,95

Groente!*, Niven Kunz, Kosmos uitgevers, isbn 9789021564722, € 24,99

Guestronomy, Onno Kokmeijer, Arjan Speelman & Jurriaan Geldermans, Stichting Kunstboek/Hotel Okura Amsterdam, isbn 9789058565556, € 75,00

Het goeie leven, Wim Lybaert, Manteau, isbn 9789022333082, € 24,99

Het grote appelboek, Els Debremaeker, Manteau, isbn 9789022334096, € 24,99

Het mayonaise boek, Robin Heetkamp, Ties Robben & Ria Geroets-Heijen, Egen beheer, isbn 9789082686708, € 14,95

Het pindakaasboek, Jennifer Foster & Lianne Koster,  Scriptum, isbn 9789463190480, € 14,95

Hollandse klassiekers anno nu, Tjitze van der Dam, Scriptum, isbn 9789463190473, € 24,95

Kleine geschiedenis van de hutspot, Jacques Meerman, Ambo Anthos uitgevers, isbn 9789026338786, € 14,99

Koken voor elke dag, De Praktische School, Manteau, isbn 9789022333013, € 34,99

Kook het lekker zelf!, Sandra Cornelissen, Uitgeverij S.W.P. bv, isbn 9789088502385, € 27,50

La cucina verde*, Miki Duerinck& Kristin Leybaert, M-books, isbn 9789022333679, € 24,99

Leafs, Carola de Kanter, Good cook, isbn 9789461431622, € 29,95

Maancake & Jasmijn, Maria Lam & Julie Ng - 100 geheime recepten van Chinese moeders, ROSE stories, isbn 9789082470147, € 24,95

Menno’s Superheroes kookboek, Menno de Koning, Kosmos uitgevers, isbn 9789021561547, € 24,99

MoodFood, Goedele Leyssen, Manteau, isbn 9789022334195, € 24,99

Pindakaas, Marije Sietsma & Saskia Lelieveld, Loopvis, isbn 9789492206435, € 18,95

Schijf van Vijf - Het kookboek, Voedingscentrum, Stichting Voedingscentrum, isbn 9789051770681, € 12,95

Share, Natascha Boudewijn, Becht, isbn 9789023014799, € 27,95

Smokey Goodness 2, Jord Althuizen, Kosmos uitgevers, isbn 9789021564746, € 24,99

Solo food, Janneke Vreugdenhil, Uitgeverij Podium, isbn 9789057598104, € 19,99

SuriMAM cooking, Moreen, Aretha & Martha Waal, Luitingh Sijthoff, isbn 9789024577675, € 24,99

Thuiskomen-de magie van doordeweeks koken*, Dorien Knockaert, Luster, isbn 9789460582127, € 29,95

Vandaag vegetarisch*, Voedingscentrum, Stichting Voedingscentrum, isbn 9789051770735, € 12,95

Vorstelyk tafelen, een culinaire wereldreis, Karin Vraneker, Collation, isbn 9789082638707, € 27,95

Wokking lekker, Danny Jansen, AW Bruna, isbn 9789400508859, € 16,50

Zoete aardappel, Colette Dike, Becht, isbn 9789023015314, € 10,99

Zot van de Noordzee, Jan Kegels, Manteau, isbn 9789022334317, € 24,99

Categorie vertaald

Bowls of goodness, Nina Olsson, Luitingh-Sijthoff, isbn 9789024577477, € 20,00

De beste broodrecepten wereldwijd, Rachel Lane & Carla Bardi, Rebo Publishers, isbn 9789036634779, € 19,95

De wijn-spijs bijbel, Victoria Moore, Atlas Contact, sibn 9789045034690, € 34,99

Grilling  indoors & out, Rachel Lane, Rebo Publishers, isbn 9789036634762, € 19,95

Mandelmanns kookboek*, Marie en Gustav Mandelmann, Cactus, isbn 9789492504036, € 25,00

Osteria*, Grazia Novellini, Uitgeverij Novecento bv, isbn 9789491126079, € 29,50

Slow, Georgina Hayden, Becht, isbn 9789023015338, € 24,99

Super eten voor superkinderen*, Tim Noakes, Jonno Proudfoot & Bridget Surtees, Atlas Contact, isbn 9789045033716, € 29,99

The Green Kitchen at Home, David Frenkiel & Luise Vindahl, Becht, isbn 9789023015437, € 24,99

Vélochef, Henrik Orre, Nijgh & Van Ditmar, isbn 9789038803982, € 29,99

 

Onze partners