vakjury 2017

Ook dit jaar is het weer gelukt 5 bijzondere vakmensen te vragen voor onze jury. Mensen die wij bewonderen, waarderen en die uitblinken in hun vak. Zij hebben de belangrijke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen, het met elkaar eens te worden over de kookboekennominaties en de uiteindelijke Kookboek van het Jaar winnaar te bepalen. Met veel genoegen stellen wij dan ook de vakjury voor 2017 aan u voor:

Liddie Austin

Geboren in Detroit (USA), studeerde Slavische Talen en Algemene Literatuurwetenschap en werkte als redacteur voor Libelle, Opzij en Red. Schrijft sinds 2014 als freelance journalist voor tijdschriften en kranten (Flow, Harper's Bazaar & Het Parool) over uiteenlopende, vaak boekgerelateerde onderwerpen. Intussen liep haar verzameling kookboeken een beetje uit de hand…foto gemaakt door Anouk de Kleermaeker

karin brand

Werkt sinds de opening, 4 jaar geleden, bij één van de mooiste boekhandels van Nederland Waanders In De Broeren, Zwolle waar zij als kookboekenexpert de in- en verkoop van de kookboekenafdeling doet. In haar vrije tijd is zij hobbykok en kookboekenverzamelaar.

Joachim Hilhorst

Oprichter en hoofdredacteur van foodies. In bijna tien jaar is foodies uitgegroeid tot een succesvol kookblad in het schap, met The big Christmas issue, foodiesmagazine.nl, kookboeken en thematische specials. Kernwaarden van foodies zijn enthousiasme en toegankelijkheid. 

Pascal Jalhay

Voormalig sterrenchef van Vermeer en La Rive, keert terug als executive chef bij restaurant Bougainville van een nieuw hotel in de Koninklijke Industriële Groote Club in Amsterdam. Hij gaat het culinaire team aansturen, inspireren en meekoken. Jalhay was de afgelopen 12 jaar actief oa als creatief brein van cateraar Marfo, met focus op foodservice- en retail innovaties. 

Sylvia Meijer

Director of Photography bij contentmarketingbureau MPG., is gespecialiseerd in food- en lifestyle fotografie. Voor culinaire crossmedia foodplatforms, waaronder Allerhande en Savory, is zij verantwoordelijk voor de visuele taal. Zij werkt met beroemdheden zoals Con Poulos en David Loftus. Een zeer dynamische bestaan met shoots in Amerika, Italie, Spanje, Engeland en natuurlijk Nederland. Haar eigen lievelingsgerecht is ceviche met een goed glas wijn.

 

Onze partners